Maslačak je čarobna biljka: Evo kako će vam pomoći da očistite jetru, bubrege i crijeva!

screenshot

Maslačak je biljka koja se izdvaja po svom jedinstvenom svojstvu čišćenja ljudskog organizma. Ako uzimate lijekove, najbolje bi bilo da se posavjetujete s liječnikom prije no što se počnete koristiti maslačkom.

Iako se maslačak smatra korovom, on je iznimno moćna biljka. Može očistiti jetru, probavni sustav i bubrege. Maslačak možete dodati jelu prilikom kuhanja, ali i pripreme salata. Sadrži hranjive sastojke, ima zadivljujuće svojstvo čišćenja organizma te rješava problem zadržavanja tekućine. Aktivira jetru i stimulira proizvodnju žuči, pomaže u liječenju bolesti probavnog sustava. Prirodni je laksativ pa koristi u borbi protiv spore probave i zatvora. Ima stimulativne osobine koje potiču rad bubrega. Njegove ljekovite komponente uklanjaju mokraćnu kiselinu, zbog čega je u stanju izliječiti giht. Rabi se i za uklanjanje kamena u bubregu. Bogat je željezom. Čisti krv tako što uklanja toksine i poboljšava funkcioniranje svih organa.

Karakterističan gorak ukus maslačka stimulira rad jetre i pospješuje njezino čišćenje od toksina. Zato se maslačak preporučuje osobama koje pate od ciroze jetre i hepatitisa. Čišćenje jetre maslačkom neće imati učinka ako pacijent nastavi pušiti i piti alkohol.

Liječenje maslačkom provodi se u obliku ispijanja vrelog čaja od njegovih listova. Vrela voda omogućuje maslačku da otpusti korisne tvari koje zacjeljuju jetru.

Liječenje maslačkom ne smije trajati duže od 4 mjeseca. U suprotnom dolazi do neželjenih posljedica, poput alergije, povraćanja, osjetljivosti na sunce itd.Najbolje je rabiti listove maslačka u salati. Tako ćete omogućiti maslačku da očisti vašu jetru, bubrege i crijeva.

Listove mladog maslačka berite na livadi koja je udaljena od puteva i automobila. Listove pažljivo operite, a potom ih potopite u litru vode u koju ste rastopili jednu žlicu sode bikarbone.

Kada listovi maslačka odstoje oko 20 minuta, ponovo ih isperite pa ih isjeckajte u salatu ili ih rabite kao dodatak proljetnim varivima i juhama.

Ako želite imati čistu jetru, tjelesna je aktivnost neophodna. Ne zaboravite da se toksini iz tijela izlučuju i kroz znoj.

 

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI