KAKO UŽIVATI U PIZZI, A DA SE NE UDEBLJATE: Probajte tradicionalno talijansko jelo s ‘tijestom’ od palente!

Pixabay

Pizza je odavno prestala biti isključivo ona na tijestu od bijelog brašna.

Nebrojeno je verzija pizze kojima se „tijesto“ radi od neke druge namirnice, a tražene su uvijek neke zdrave varijante.

Donosimo vam recept za zdravu pizzu s tijestom od – palente!

Sastojci:

120 g palente
250 ml temeljca ili vode
1/2 žlice maslinovog ulja
1/2 žličice soli
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice origana
1/2 žličice bosiljka
malo papra



Postupak:

Na protvan stavite papir za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Temeljac ili vodu zakuhajte pa uz stalno miješanje dodajte sve sastojke osim palente. Smanjite toplinu ploče pa uz stalno miješanje polako ulijevajte palentu, pazeći da razbijete sve grudice.

Miješajte 3-4 minute, pa skinite s ploče dok je palenta još uvijek dovoljno tekuća da je možete rasprostrti na papiru za pečenje.

Istresite je na papir za pečenje i nožem ili nekom špahtlom poravnajte tako da je na svim dijelovima otprilike iste debljine. Ostavite je 30-ak minuta da se ohladi.
Stavite palentu da se peče 20-ak minuta, a jednom je, na pola vremena, okrenite na drugu stranu. Izvadite iz pećnice pa stavite željeni nadjev: pelate, mozzarellu, neki drugi sir, šunku, gljive… što god volite na pizzi.

Vratite u pećnicu da se sirevi otope i zapeku.

Jedite odmah! (fitness.com)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI