KAKO PRAVILNO OČISTITI ZUBE? Evo nekoliko savjeta za potpunu oralnu higijenu

Foto: NIkola Zoko

Zna se da zubi moraju biti zdravi jer oni utječu i na zdravlje svih ostalih organa. Osmijeh je najbolji ukras svakog lica, on otvara sva vrata, briše godine i dokazuje zadovoljstvo.

Doktorica dentalne medicine Sandra Petaros Sikirić ističe kako osmijeh treba biti “zdrav i neodoljiv”. U njezinoj ordinaciji S dental održan je interaktivni event na kojem je predstavljen brend Curaprox, a uzvanici poput tv voditeljice Uršule Tolj, operne pjevačice Sandre Bagarić i ostalih imali su zadatak – uzeti četkicu za zube i naučiti kako ispravno “četkati” zube.

“Mnogi ljudi misle da četkica za zube mora biti čvrsta i tvrda kako bismo temeljito oprali zube, ne znajući kako je mekana četkica s velikim brojem gustih i tankih vlakana najbolji saveznik u održavanju oralne higijene. Dodamo li još tome i međuzubne četkice, čišćenje svih pet ploha zuba je jednostavno i vrlo učinkovito”, rekla je doktorica Petaros Sikirić.

Sandra Bagarić je istaknula kako mora priznati da je “naučila mnogo toga o tome zašto treba držati četkicu poput olovke, ali i kako na brz i jednostavan način koristiti interdentalnu četkicu”.

Foto: Nikola Zoko

“Odlično je što se ona može zaštititi i uvijek nositi sa sobom, te koristiti nakon svakog jela”, rekla je Bagarić.Nakon što su svi uzvanici svladali “male tajne uspješnog četkanja”, došli su na red i prostori između zuba koji su nakon jela najčešće puni hrane, ali i idealno mjesto za sakupljanje bakterija koje uzrokuju loš zadah i upalu desni.

“Nakon klasičnog pranja zubi ili bilo kada tijekom dana, prostore između zuba treba očistiti međuzubnom četkicom. Hydrosonic četkica za zube pomaže da se na jednostavan način detaljno očiste zubi. U odnosu na ‘klasičnu’ četkicu, Hydrosonic četkica radi na principu moćnih soničnih vibracija koje u kombinaciji s mekanim i gustim vlaknima s lakoćom čiste zube. Dovoljno ju je uključiti i pustiti da lagano klizi od zuba do zuba”, rekla je doktorica.

Posebnost te četkice je da osobe koje žive u domaćinstvu s više članova mogu imati samo jednu četkicu i pojedinačne nastavke za svakog pojedinca.

Foto: Nikola Zoko

Na kraju je Sandra Petaros Sikirić dala nekoliko osnovnih savjeta za potpunu oralnu higijenu.

To su:

Birajte četkice koje imaju puno tankih i mekih vlakana. Što je više vlakana, to ćete kvalitetnije oprati svoje zube

Četkicu držite poput olovke – naslonite je pola na zube, a pola na zubno meso i četkajte malim kružnim pokretima uz minimalan pritisak. Rascvjetana četkica nakon nekoliko tjedana korištenja je znak da koristite prejak pritisak.

Koristite prirodne, blage i učinkovite paste za izbjeljivanje zuba, poput Be You pasti koje će zubima vratiti prirodnu bjelinu i ukloniti sve mrlje od hrane i pića s površine zuba.

Prostori između zuba moraju biti čisti kako bi se riješili lošeg zadaha i pritom zadržali zdrave zube. Njih čistite posebnim međuzubnim četkicama koje dolaze u pet različitih veličina, prilagođenim različitim međuzubnim prostorima. Koristite ih svaki dan po principu ‘jednom unutra – jednom van’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI