JOŠ OD HIPOKRATA TO JE POZNATO! Što više budite na moru: Uz ljeto i osvježenje postoje i zdravstvene blagodati

Ilustracija/Pixabay

Poznata je činjenica da more ima pozitivan utjecaj na zdravlje. Vjeruje se da je još Hipokrat, čiju zakletvu liječnici i dan-danas daju na početku svog radnog vijeka, mnoge svoje pacijente liječio kupkom u vodi bogatoj mineralima. Moderna je znanost potvrdila njegova saznanja, a mi vam donosimo četiri zdravstvena razloga zašto biste odmah morali poći na plažu i baciti se u more.

Morska voda naime prepuna je vitamina, soli, aminokiselina te mikroorganizama koji djeluju poput prirodnog antibiotika, te pomažu vašem tijelu u borbi protiv štetnih bakterija.

Udisanjem morskog zraka unosite i negativno nabijene ione koji su također važni za obranu organizma. Isto tako, plivanjem ćete raširiti pore na koži, što će ubrzati izbacivanje toksina.

Pojačavanje cirkulacije

Plivanje uvelike doprinosi kvaliteti rada krvotoka, a toplija morska voda može kvalitetno nadoknaditi minerale izgubljene stresom, lošom prehranom i vanjskim zagađenjem.Uravnoteženje organizma

Tijekom plivanja u moru, vaš organizam pokreće procese samoizlječenja, smanjujući simptome bolesti poput astme, artritisa, bronhitisa i upala. Voda bogata magnezijem opušta mišiće i djeluje pozitivno na kvalitetu sna, što doprinosi mentalnoj stabilnosti i dobrom raspoloženju.

Liječi kožu

Magnezij u morskoj vodi pomaže hidrataciji i dobrom izgledu kože. Isto tako, djelotvoran je u smanjivanju crvenila i hrapavih mjesta pa se ljudima koji pate od dermatoloških problema savjetuje da što dulje provode vrijeme u moru.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI