ISTRAŽIVANJA SU POTVRDILA NAGAĐANJA: Jedna čašica rakije uistinu je zdrava

Screenshot/Youtube

Smatra se da je rakija veoma ljekovita, a da pokoja čašica povoljno utječe na zdravlje. Da je to uistinu tako potvrdila su i neka medicinska istraživanja.

Tako su istraživanja utvrdila da umjereno konzumiranje alkohola povećava koncentraciju dobrog, a snižava razinu lošeg kolesterola. Ljudi koji je piju rjeđe obolijevaju od kardiovaskularnih bolesti kao što je primjerice povišen krvni tlak.

Jedna čašica rakije liječi upale unutrašnjeg zida krvnih žila u kome se nalazi masna naslaga, koja može stvoriti pucanje i srčani udar. Jednako tako usporava stvaranje tromba i ubrzava njegovo razlaganja.

Pod umjerenim pićem podrazumijeva se jedna do dvije čašice koja sadrže deset grama alkohola. Ova količina odgovara jednoj krigli piva, čaši vina ili čašici žestokog pića.

Ako se često pije veća doza alkohola onda je utjecaj štetan jer može oštetiti srčani mišić i dovesti do grčenja perifernih krvnih žila. Svakodnevno ispijanje veće količine alkohola može dovesti do zadebljanja i uvećanja srčanog mišića. Istodobno dolazi i do povišenog krvnog tlaka.Facebook Comments

Loading...
DIJELI