Isprobajte ova tri ubojita recepta protiv visokog tlaka!

Povišen krvni tlak bolest je modernog doba i svaki čovjek će se naći u situaciji da mu je tlak povišen. U tim situacijama potrebno je što hitnije opustiti mišiće. Lagano stavite vrhove prstiju liniju iza ušne resice do sredine ključne kosti. Nemojte pritiskati niti masirati, već lagano prolazite od gore do dolje tim područjem. Ponovite to s obje strane po 10 puta. Vrhove prstiju stavite na lice na razini ušne resice, na udaljenosti pola centimetra od uha u pravcu prema nosu. Masirajte tu točku po minutu i to sa svake strane lica.

Nije bitno u kojem smjeru, samo je bitno da imate osjećaj pritiska na određenu točku. Nakon masiranja ovih točaka, tlak bi trebao pasti. Ovako ćete na brz način sniziti svoj krvni tlak, a jednako tako možete posegnuti i za ova tri jednostavna, a efikasna recepta.

 Tri ubojita recepta protiv visokog tlaka

Napitak od  cimeta, jabučnog octa, meda i limuna

Sastojci:



1 žličica cimeta,

2 žlice jabučnog octa

1 žlica meda

2 žlice limunovog soka

čaša vode

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte.

Napitak pijte svakog jutra na prazan želudac, a možete ga konzumirati svakog dana tijekom 3 mjeseca. Uvijek je bolje pripremiti svježu tekućinu, umjesto da uzimate iz hladnjaka.

Sok od borovnice i banane

Sastojci:

1 šalica smrznutih borovnicama

1 nasjeckana banana

1 šalica jogurta

1 šalica mladog špinata

Priprema: Sve sastojke stavite u blender dok se ne pretvori u gustu tekućinu.

Pola napitka popijte za doručak, ostatak ponesite na posao za međuobrok.

Napitak od đumbira, češnjaka, octa i  limuna

Sastojci:

komad naribanog đumbira

češanj češnjaka (ribani)

žlica jabučnog octa

žličica meda

žlica soka od limuna

Priprema: Stavite sve sastojke u blenderu i miješajte ih 30 sekundi pri velikoj brzini. Zatim procijedite tekuću  smjesu i rashladite tijekom 5 dana.

Preporučuje se konzumirati žlica ove smjese prije doručka ujutro i žlica prije večere. Ne preporučuje se konzumacija više od tri puta na dan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI