Eliksir mladosti od samo jednog sastojka, povrća koje će vam dati energiju i skinuti nekoliko godina s lica!

Cikla (Beta vulgaris) je povrće zadebljanog korijena crvene boje koje se rabi u kulinarstvu i prehrani. Njezino bogatstvo mineralima, ugljikohidratima, mastima i bjelančevinama čini je zdravom, ali i čestom prehrambenom namirnicom. Također, sadrži i male količine kobalta koji je sastavni dio vitamina B12. Pozitivno djeluje kod slabokrvnih osoba i djece.

Također je odličan izvor folne kiseline. Cikla je prepuna antioksidansa koji štite organizam od prijevremenog starenja i pomažu u borbi protiv mnogih bolesti.

Betacijanin je pigment, koji daje cikli njezinu crvenu boju. Taj se pigment apsorbira u krvi i povećava sposobnost prenošenje kisika u krvi i do 400 posto.

Eliksir mladosti od cikle

 

Napunite gotovo do vrha staklenku sitno naribanom svježom ciklom.Ciklu prelijte kvalitetnom votkom ili 40-postotnim alkoholom. Staklenku čvrsto zatvorite. Neka odstoji na toplom mjestu 12 dana. Za to vreme, više puta dnevno protresite staklenku.

Nakon 12 dana procijedite tekućinu. Svakog dana prije jela popijte po jednu malu čašicu.

Tako spravljeni eliksir vraća bodrost, puni organizam vitaminima i energijom. Ako ga redovno pijete, osjećat ćete se “kao da imate krila”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI