DOBRE VIJESTI ZASVE LJUBITELJE KRUHA: Možete jesti kruh ali i dalje mršaviti! Samo pratite ove upute

Foto: Pixabay

Ako ste ikada bili na dijeti, znate da je kruh obično na popisu “zloglasnih”namirnica. To je zato što kruh napuhuje pojedine ljude, tj. stvara im nadutost, i deblja.
Dosta ljudi se ne ne želi odreći kruha da bi bili mršavi. Međutim, to nije nužno.

Postoje trikovi pomoću kojih možete jesti kruh, a da se pri tome ne debljate. Jednostavno morate znati koji su kruhovi najbolji za mršavljenje.

Uostalom, nisu svi kruhovi jednaki. Naime, rafinirani kruhovi od bijelog brašna su usko povezani s debljanjem i masnoćom na trbuhu, dok kruh od cjelovitih žitarica može pomoći u mršavljenju.


Većina ljudi misli da je bijeli kruh loš, a pšenični dobar. Međutim pšenični kruh može biti samo pogrešan naziv za bijeli kruh.

Umjesto da tražite nešto jednostavno označeno kao “pšenica”, možete kupiti kruh od cjelovite pšenice ili cjelovitih žitarica. Dakle, bijeli kruh često se pokušava maskirati u trgovinama kao kruh od cjelovite pšenice ili cjelovitog zrna, pa ga je lako prevariti smeđim obojenim vrećicama, slikama pšenice ili natpisima “prirodno” ili “višezrnato”.



Izvor: Pinterest

Ovakve marketinške taktike vas mogu prevariti da mislite da kupujete nešto zdravije nego što uistinu jest.

Kako se ne bi prevarili, evo nekoliko savjeta kako da pametno birate kruh:

-pripazite da na prednjoj strani kruha stoji natpis o stopostotnom cjelovitom zrnu ili stopostotnom integralnom zrnu, ili čak oboje
-jedna kriška kruha ne bi trebala imati više od tri grama šećera, i trebala bi sadržavati najmanje tri grama vlakana
-ne bi trebalo biti hidrogeniziranih ulja na popisu sastojaka
-ne bi trebalo biti umjetnih zaslađivača na popisu

Upamtite, bez obzira na to kakav kruh jedete, najbitnija je količina. Čak je i kruh od cjelovitih žitarica prerađena hrana, a ne hrana od prirodnih vlakana, poput voća, povrća ili graha.

Dakle, moguće je jesti kruh, i pri tome mršaviti sve dok slijedite gore navedene jednostavne smjernice.

Najbolje je pojesti jednu krišku kruha dnevno od cjelovitih žitarica, dok je ostatak tanjura prepun ukusne, zadovoljavajuće hrane od prirodnih vlakana.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI