Dijagnosticirali mu rak pluća i rekli da ima još 18 mjeseci života, no on je isprobao novi lijek i ozdravio!

Christie

Tumora više nema ni u tragovima

Bob Berry, šezdesetogodišnjak iz Stockporta, prije tri godine dobio je zastrašujuću dijagnozu: bolujete od raka pluća, imate još 18 mjeseci života.

No, prije nekoliko dana dogodilo se čudo. Berry je doznao predivnu vijest, da je njegovo tijelo u potpunosti oslobođeno od stanica raka. Novi život za 60-godišnjaka omogućilo je eksperimentalno liječenje koje je još uvijek u fazi kliničkog ispitivanja, a kojem je uz imunoterapiju podvrgnut na manchesterskom institutu The Christie.

“Prije otprilike tri godine počeo sam osjećati jaku bol u ramenu. Utvrđeno je da je posljedica kancerogenoga tumora na plućima, koji su liječnici hitno uklonili. Nažalost, daljnje su pretrage pokazale da se rak proširio na limfni čvor, a s obzirom na to da moje tijelo nije odgovaralo na radioterapiju i kemoterapiju, rečeno mi je da mi ostaje još 18 mjeseci”, ispričao je Berry, prenosi dnevnik.hr, koji se iz očaja zbog crne prognoze odlučio podvrgnuti eksperimentalnom kliničkom ispitivanju.

Danas je zahvalan na ukazanoj prilici, a njegovim je odgovorom na lijek koji još uvijek nema naziv iznimno zadovoljan i dr. Matthew Krebs sa spomenutog instituta.

“Tumora više nema ni u tragovima. Jasno, sad je na nama da nastavimo pažljivo pratiti zbivanja u njegovom tijelu. Puno je još ispred nas posla prije negoli dođemo do zaključka kako taj lijek može pomoći pacijentima poput Boba. Naime, rak je kompleksna bolest i ne reagiraju svi ljudi jednako dobro na identičnu terapiju”, bio je oprezan Krebs, čije kolege iz the Cristieja trenutačno vrše oko čak šest stotina različitih ispitivanja.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI