Ljudsko tijelo je savršen mehanizam gdje se istovremeno odvijaju milijuni procesa. No, kada je tijelo spriječeno obavljati neku funkciju, ono nam šalje određene signale.
Nažalost, većina osoba ignorira signale i ne uspije probleme riješiti na vrijeme.
Imajte na umu kako je od velike važnosti prepoznati signale koje vam šalje tijelo. Prepoznajte te znakove, kako bi se spriječile daljnje komplikacije.
Ovo su neki od najvažnijih signala koje vam šalje vaše tijelo, a koje ne smijete zanemariti:
Loše spavanje, grčevi u nogama
Ovi znakovi pokazuju nedostatak magnezija i kalija. Orasi, laneno ulje, suncokretovo ulje i bademi bogati su kalijem. S druge strane, kako bi se povećala količina kalija u tijelu, trebali biste redovito konzumirati i zeleno lisnato povrće, kao što su kelj, špinat, blitve. Osim toga, također možete naći ove elemente u tragovima u šljivama, cikle i marelice.
Želja za slanom hranom
Ovo je znak upale ili infekcije u tijelu, posebice urogenitalnog sustava.
Suha koža
To znači da vaše tijelo nema vitamina E, trebate povećati unos biljnih ulja, masne ribe i orašastih plodova.
Želja za slatkim
Ako imate povećanu želju za slatkišima, možda patite od živčane iscrpljenosti, tako da je u cilju opskrbe tijela energijom potrebno više glukoze. Konzumirajte med ili tamne čokolade.
Krvarenje zubnog mesa
To znači da vam nedostaje vitamina C, a trebali biste piti puno čaja, a konzumirati voće, povrće, i češnjak.
Želja za sirovom hranom
Problemi s jetrom ili gastritis. Sirova hrana smiruje želudac i smanjuju grčeve.
Suha koža na laktovima
Jasan simptom nedostatka vitamina A i C. Trebali bi konzumirati više voća i povrća, posebno naranče, mrkva, marelice i bundeve.
Povećana želja za plodovima mora
Vašem tijelu vjerojatno nedostaje joda.
Želja za kiselom hranom
Vaše tijelo zahtijeva kiselu hranu kako bi se potaknuo rad žučnog mjehura i jetre. Stoga, trebali biste konzumirati brusnice i limune.
Krhki nokti i lomljiva kosa
Vaše tijelo nema kalcija i vitamina B, tako da bi u svoju prehranu trebali uključiti mlijeko, mahunarke, krumpir, cjelovite žitarice, a pšenične klice (kruh od proklijala zrna).