‘Četiri lopova’ za jačanje imuniteta

U sastavu pripravka 'Četiri lopova' primjetit ćete četiri 'biljna antibiotika" (kadulja, matičnjak, majčina dušica i ružmarin), i to su četiri lopova koji su - 'ulovljeni'. Peti lopov, je vođa skupine i nikada nije uhvaćen, ali legenda kaže da je bio Arapin i da mu je glavno oružje protiv bolesti bio - crni kim

Prema legendi, u vrijeme strašne kuge u Francuskoj, četvorica lopova su pljačkali grobove nesretnika umrlih od te strašne bolesti. Na taj način su se izložili, ne samo opasnosti od zakona, već i mnogo pogubnijoj izloženosti – zarazi. No, od kuge su ih spasile četiri biljke, a od zakona – milost u zamjenu za tajnu njihova preživljavanja. Otuda naziv „Matičnjakovog“ meda „Četiri lopova“, poznatog kao med za jačanje imuniteta…

U Matičnjaku već dugo godina proizvode med koji miješaju sa sjemenkama i ljekovitim biljem i tako dobivaju dodatke prehrani na bazi meda, koji su potpuno prirodni, bez konzervansa, aditiva… Analizirajući aktivne tvari iz biljaka, u „Matičnjaku“ su shvatili da priroda daje izvrsna rješenja, samo ih treba znati upotrijebiti. Zadivljujuću sinergiju biljnih supstancija zasad nije moguće dostići umjetno proizvedenim tvarima. Vjerovati da bismo mogli bez prirode – bila bi velika zabluda…

Zadnjih godina interes o ljekovitom bilju raste, te danas sve više ljudi u prirodi pronalazi rješenje svojih zdravstvenih tegoba. U „Matičnjaku“ su tražili razuman i svrsishodan način kako očuvati nutrijente iz biljaka kako ne bi izgubile svoje izvorne ljekovite i hranjive vrijednosti i sastojke. Tako su i nastali funkcionalni medovi…

‘Biljni antibiotici’

U sastavu pripravka „Četiri lopova“ primjetit ćete četiri “biljna antibiotika” (kadulja, matičnjak, majčina dušica i ružmarin), i to su četiri lopova koji su – „ulovljeni“. Peti lopov, je vođa skupine i nikada nije uhvaćen, ali legenda kaže da je bio Arapin i da mu je glavno oružje protiv bolesti bio – crni kim.

U sastavu pripravka „Četiri lopova“ sve biljke imaju baktericidno djelovanje, međutim tri imaju i antivirusno djelovanje. Kadulja čisti krv i pospješuje izlučivanje sluzi iz dišnih organa, ima protuupalno djelovanje, te je izvrsna pomoć u liječenju reumatizma i gihta.Majčina dušica je prirodni antiseptik, stimulira psihičke i fizičke funkcije, te obiluje željezom i kalcijem. Majčina dušica je i blagotvorna pomoć kod neuroza, depresije, anemije, nesanice.

Matičnjak ili melisa „jača i krijepi dušu i tijelo“, tvrdi narodna medicina. Paracelzus je ovu biljku cijenio kao jednu od najboljih i smatrao je da u potpunosti obnavlja organizam, a prije nekoliko godina i znanstveno je potvrđeno da djeluje antivirusno. Regulira probavu, rad srca, pomaže kod tjeskobe, strahova, a dobra je podrška kod liječenja hipohondrije.

Ružmarin poboljšava funkciju jetre i žuči, omogućava bolju koncentraciju i pamćenje, djeluje povoljno na krvotok, smanjuje živčanu napetost i pomaže kod tjelesne iscrpljenosti.

Zašto smo medu dodali i crni kim?

Crni kim, osim što ima za zdravlje vrlo povoljan sastav nezasićenih masnih kiselina, također sadrži i biološki aktivan spoj timokinon i njegove derivate za koje su znanstvenim studijama potvrđeni brojni farmakološki učinci, koji svojim zajedničkim djelovanjem postižu izraziti antioksidativni, protuupalni, imunomodulatorni, antialergeni, analgetski, kemoprotektivni i antitumorski učinak.

Timokinon je malena molekula i lako je dostupna svim stanicama, te zbog toga ima ljekovite učinke na cjelokupni organizam – sistemski i lokalno. Snažan antioksidacijski potencijal u organizmu čuva od oksidacijskog propadanja membrane stanica, a time sprječava i propadanje oštećenog tkiva jetre, bubrega, pluća, prostate i debelog crijeva.

Terapija timokinonom ima i analgetsko djelovanje jer pospješuje morfološki oporavak neurodegenerativnog živca čime ublažava simptome išijasa, a ujedno i obnavlja živčano tkivo. Antitumorsko djelovanje timokinona je posljedica njegovog učinka na regulatorne proteine staničnog ciklusa – zaustavlja stanični ciklus i time uzrokuje prestanak rasta tumorskih stanica.

Korištenjem sjemenki crnog kima u medu čiste se dišni putevi, sprječava nakupljanje sluzi, omogućava bolje i dublje disanje i povećava aktivnost obrambenog sustava. Bit je postići u vrijeme najljuće zime najviše razine T-limfocita i NK- stanica u organizmu.Te su stanice nositelji imunog sustava i prva crta obrane od virusnih, bakterijskih i gljivičnih infekcija.

Negdje je već zapisano da je crni kim – svelijek i da je med sam po sebi izuzetno zdrav.

Ovisno o potreb,i pripravak „Četiri lopova“ je najbolje kombinirati s hladno prešanim uljem crnog kima ili Cameline sative (podlanak, bolji lan) koji daje izraziti protuupalni učinak. Ukoliko se kombinira s uljem „Pet Tibetanaca“, preveniraju se najteže bolesti.

Ipak, ako govorimo o ozbiljnoj prehladi, viroli ili alergijama, tu će nam trebati sama esencija sjemenke crnog kima, a to je njegovo hladno prešano ulje.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI