ČEŠNJAK U KOZMETIČKE SVRHE? Donosimo tri recepta za lijep ten i zdravu kosu!

Ilustracija/Shutterstock

Mnogi su upoznati da se češnjak upotrebljava za gotovo sve zdravstvene probleme. Riječ je o prvom i najstarijem sredstvu protiv bolesti, a ljudi su prije pojave tableta na tržištu, pribjegavali češnjaku kao rješenje. No pitanje je može se češnjak koristiti u kozmetičke svrhe? Naime, odličan je saveznik za lijep ten i zdravu kosu, a mi vam donosimo tri odlična recepta:

Češnjak za jačanje korijena kose:

Ispasirajte češnjak, prelijte ga vodom u omjeru 1:10 te ostavite sve da odstoji jedan sat te potom utrljajte u kosu. Nakon pola sata možete isprati kosu toplom vodu, a dobro je isprati čajem od kamilice ili koprive nakon toga. Da biste stimulirali rast kose, najprije očistite nekoliko dijelova zdravog krupnog češnjaka, sameljite ga i pretvorite u kašicu. U slučaju da vam je kosa masna, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, a u slučaju da je suha, dodajte pola volumena kašice. Laganim pokretima utrljajte masu u korijen kose. Nakon otprilike dva sata isperite kosu neutralnim šampanom i ovj postupak radite dva puta na tjedan. Imajte na umu da ovaj način ne smije trajati kraće od dva mjeseca, ali ne duže od tri.


Češnjak protiv peruti:

Napravite kašicu od dva do tri režnja češnjaka te dva sata prije pranja utrljajte dobivenu masu u korijen kose. Isperite kosu neutralnim šampanom i perut bi trebala nestati najviše u roku dva mjeseca.Kura s češnjakom za lijep ten:

Kada očistite glavicu češnjaka, prelijte s dva decilitra bijelog vina, stavite ena laganu vatru i kuhajte otprilike pola sata. Čuvajte ovu smjesu na tamnom mjestu na sobnoj temperaturi. Uzimajte jednu zličicu tri puta na dan prije svakog jela. Kura bi trebala trajati od 3 do 4 dana, a završava se uzimanje smjese od 50 grama češnjaka i sokom od tri limuna. Ovaj sok od češnjaka i limuna trebalo bi uzimati po jednu žličicu otopljenoj u časi vode.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI