Župnik Alojzije Asić za Dnevno.hr: Živ sam, zdrav sam, nisam bio ni u seoskoj ambulanti!

Večernji list, bez upitnika, bez govora o tome da se radi o nepotvrđenoj informaciji objavio je članak da je svećenik Asić doživio infarkt.

Župnik iz Gradišta Alojzije Asić dobio je infarkt te je hospitaliziran, doznao je Večernji list. No iz prve ruke, od samog svećenika doznali smo da se radi o lažnoj vijesti. Svećenik Alozije živ je i zdrav, hvala Bogu.

“Ma sve su to laži. Pa nisam bio ni u seoskoj ambulanti”, kazao nam je dodajući kako u posljednje vrijeme nema mira od poziva novinara no za ovo ga iz Večernjeg lista nitko nije niti kontaktirao.

Večernji list

Prenijeli smo vijest od medija koji je na visokom  glasu, članak koji potpisuje čak dvoje novinara, a među njima i “cijenjeni” Darko Pavičić. Ispričavamo se svim našim čitateljima na ovoj dezinformaciji na koju smo i sami nasjeli.


Podsjetimo, župnik Asić bio je meta medija zbog namjere izdvajanja 11-godišnjeg Adama Kadića, dječaka s Downovim sindromom, od ostale djece na oltaru prilikom Prve pričesti.

Želimo vas podsjetiti i što je svećenik Asić kazao našem Elvisu Duspari i dodati da prije zaključka valja saslušati sve strane. Nažalost mnogi su osudili svećenika a da ih nije ni zanimalo što je imao reći.

“Dva tjedna prije pričesti sam želio djeci ublažiti tremu i uzeo sam neposvećene hostije. Želio sam na taj način ih pripremiti. U jednom trenutku dolazim do tog djeteta, ali dijete ne želi otvoriti usta. Samo vrti glavom i govori “Ne! … muka… ne!”. Pored njega je bio njegov brat koji mu kaže: “Adame, ajde otvori usta da primiš pričest. Zvat ću mamu, otvori usta”. Kada je dijete otvorilo usta dao sam mu tu neposvećenu hostiju. Nadao sam se da će dijete na taj način osjetiti da to nije ništa strašno. No, dijete je tog trenutka rukom izvadilo hostiju i bacilo je na pod.”, kazao je župnik Alojzije Asić.

“Dugo sam razmišljao što dalje činiti. Što ako se tako nešto dogodi na Prvoj Pričesti? I u najboljoj namjeri i želji sam donio odluku da ću iza prvopričesnika staviti jednu klupu na kojoj će dijete sjediti s roditeljima. Na taj način sam želio zaštititi dijete i roditelje, a ujedno omogućiti djetetu da se osjeća sigurno. Ako se kojim slučajem i dogodi da dijete ne želi primiti Pričest, tada to neće biti vidljivo u crkvi i na taj način spriječiti neugodnost prema roditeljima i djetetu. Kada sam to rekao majci ona je zahtijevala da njeno dijete ipak bude s ostalom djecom. Nakon toga je zvala nadbiskupiju i medije. Pod pritiskom koji se stvorio, dijete sam ipak stavio s ostalom djecom. Ali, kada sam ga htio pričestiti dijete je odbijalo primiti Pričest. U tom trenutku nisam znao što dalje raditi. Čuo sam da je netko rekao “Stavi mu u ruku” i ja sam stavio Hostiju u ruku, a poslije toga ne znam dalje što se događalo.”, nastavlja župnik Alojzije Asić.

Cijeli članak i razgovor s svećenikom pročitajte na linku:

SVEĆENIK ALOJZ ZA DNEVNO: ‘Znaš kako se osjećam? Kao kada su Isusa svukli do gola’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI