ZNATE LI TKO JE MAJKA ESPERANZA? Mističarka koja je levitirala i imala ukazanja

foto: screenshot/youtube

Do prije četiri desetljeća među nama je bila mističarka koja je imala velike darove kao i Padre Pio.

Radi se o blaženoj Majci Esperanzi, redovnici koja je živjela u našem prozoru vremena, s impresivnim nadnaravnim darovima, koju svijet tek treba upoznati, jer nam daje milost da s njezinim životom iskusimo nadnaravni sjaj neba.

Blažena Majka Esperanza rođena je u Španjolskoj kao María Josefa Alhama Valera, a utemeljila je Kongregaciju slugu milosrdne ljubavi u Madridu kasnih 1930-ih. Zemlju je napustila u dobi od 90 godina, 8. veljače 1983. u Collevalenzi. Papa Franjo ju je 31. svibnja 2014. proglasio blaženom.

Sagradila je čudotvorno svetište milosrdne ljubavi u mjestu Collevalenza, samo 120 km od Rima, na brdu iznad grada Todija. Tamo postoje dva izvora vode s ljekovitim svojstvima, i iako je rečeno da je nemoguće da na toj planini postoji vodena žila, voda ipak izvire. Mjesto često uspoređuju s Lurdom zbog brojnih ozdravljena.

Majka Esperanza kao da je ženska verzija Padre Pija, a čak su radili zajedno bilocirajući se kako bi pomogli drugima. Ona je živjela u neprekidnoj ekstazi, krvavo se znojila, imala je dar bilokacije, umnažanje hrane, česte napade đavla, posjete duša u čistilištu, vizije i ukazanja, neobjašnjive pričesti, proročanstva, čitanje savjesti, dar ozdravljenja, stigme i ispuštala je nadnaravni miris svojstven brojnim svetim – ruža. >>>više na vjera.hrFacebook Comments

Loading...
DIJELI