Siromašni dječak snimljen kako pod uličnom rasvjetom piše zadaću! Ono što se dogodilo zapanjilo je svijet!

Evo kako jedno dobro srce može promijeniti sve

Iako ova priča zvuči kao bajka, nije, riječ je o istinitoj bajci današnjeg vremena. Sve je počelo kada je Víctor Martín Angulo Córdova, 11-godišnji dječak iz Perua zaokupio pažnju lokalne policije koja je pratila sigurnost grada putem sigurnosnih kamera. Svako večer viđali su dječaka kako pod uličnom rasvjetom piše svoju zadaću.

Pogođeni ovom slikom odlučili su sliku postaviti na društvene medije i dogodilo se čudo. Razlog zbog kojeg dječak zadaću piše na ulici je naravno siromaštvo. Njegova obitelj nema novaca za platiti, a niti su mogli uvesti struju u svoj dom zbog zamršene situacije s vlasništvom. Unatoč tome svaku noć dječak je učio kako bi jednog dana postao policajac i borio se protiv korupcije, lopova i droge.

Prva osoba koja došla spasiti dječaka bio je gradonačelnik Arturo Fernández Bazán, koji je dječaku donio pribor za školu te obitelji pomogao s papirologijom i novcem kako bi konačno u svoj dom mogli uvesti struju.

To je samo po sebi bio veliki korak naprijed, ali samo prvi. Tada je Yaqoob Yusuf Ahmed Mubaraka ušao na scenu. On je 31-godišnji milijunaš iz Bahreina, kojem tijekom njegova djetinjstva nije nedostajalo novaca ali je gledao mnoge svoje prijatelje kako umiru od droge i kriminala te je i sam patio od depresije, stoga ga je odlučnost dječaka da bude odgovoran i vrijedan uslijed teškog siromaštva pogodila ravno u srce. On je doputovao sa svog otoka u Perzijskom zaljevu u Peru kako bi pomogao dječaku.

Pogođen siromaštvom u kojem je dječak živio i učio odlučio je obnoviti Viktorov dom u cijelosti, ali je i pomogao njegovoj majci pokrenuti posao, malu tvrtku kako bi imali od čega živjeti. Dječaku je darovao i novac a kad mu je Victor istaknuo da postoji još mnogo djece koji su pogođeni siromaštvom odlučio je obnoviti i proširiti njihovu školu te ju opremiti s modernim računalnim laboratorijem. Jedino što je Mubarak zatražio od Victora za uzvrat je da ostane tako skromna i izuzetna osoba koja voli svoju majku i uporno radi na svom obrazovanju.Priča je u kratkom vremenu obišla svijet, a dječaku je život preko noći promijenjen.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI