VIZIJE SVETE FRANCISKE RIMSKE: Ovako demoni zavode i djeluju na čovjeka

Između četrnaestog i petnaestog stoljeća živjela je sveta Franciska Rimska. Dolazi iz pobožne plemićke obitelji. Iako je htjela biti redovnica, prisiljena je na udaju te je kasnije dobla troje djece. Sveta Franciska osnovala je Marijine oblate. Nakon smrti supruga, postala je redovnica u samostanu Tor de Specchi koji je sama osnovala.

Za nju se govori kako je imala mnogo natprirodnih darova. Prirodno je mirisala na mješavinu ljiljana i ruža. A tri dana nakon njezine smrti, miris cvijeća na njenom tijelu postao je intenzivniji.

Uz predivan miris, njezino tijelo izgledalo je nezemaljsk sjajno. Imala je i dar prepoznavanja blagoslovljenih predmeta. Od drugih darova, imala je nadnaravno znanje o stvarima i ljudima, imala je dar proroštva, dar razlučivanja duhova i dar savjeta.

Vizije raja, čistilišta i pakla

Osjetila je i Kristove muke, na Badnjak 1433. imala je radost primiti Djetešce Isusa u svoje ruke te joj se nakon smrti prikazao sin te joj je rekao kako je on arhanđel kojeg je Gospodin poslao da joj pomogne u njezinom zemaljskom hodočašću. Od tada, on bi joj pomogao u svemu. Osvjetljavao joj je put kad je trebala izaći navečer. I uz to svjetlo mogla je vidjeti intimne misli srca.Odvedena je u čistilište i rekla da tamo ne vlada ni užas, ni nered, ni očaj, ni vječni mrak, kao što je slučaj s paklom. Ali tamo je vidjela duše koje pate, a također i anđele čuvare koji su ih posjećivali i pomagali im u njihovim patnjama. Također je odvedena u Nebo, gdje je shvatila nešto o Božjoj biti. Imala je i vizije o paklu i djelovanju demona.

Demoni, odnono pali anđeli podijeljeni su u tri skupine. Postoje oni koji su se stvarno pobunili protiv Boga i koji su u paklu da muče proklete, a ostale dvije trećine palih anđela su oni koji nisu stali na stranu između Boga i Lucifera, nego su samo šutjeli.

Određeni pali anđeli žive u zraku, dok drugi žive na zemlji te svaka osoba pored sebe ima anđela čuvara i anđela antičuvara, koji je demon propasti: to jest, demon Zemlje.

Franciska je ispričala da je proces iskušenja koji provode demoni sljedeći: počinje nepovjerenjem u Boga, zatim prelazi u oholost, nastavlja s nečistoćom, dolazi do pohlepe i završava u idolopoklonstvu. Rekla je da čim oslabi povjerenje u Boga, đavao čovjeku nadahnjuje ponos. A kad oholost poveća našu slabost, tjelesni demoni dolaze i ispunjavaju naše duhove.

Javni čin vrline im je najveća patnja

Zatim, kada su demoni tijela dodatno oslabili osobu, dolaze demoni zaduženi za “zločine novca”. A kada je ovaj demon novca dodatno smanjio resurse otpora osobe, demoni idolopoklonstva dolaze da dovrše ono što su drugi započeli. I tako se potpuni kolaps duše događa kroz uzastopne valove demona koji je napadaju. Kada demon uspije prouzročiti gubitak duše, on postaje napastnik drugog čovjeka, ali je vještiji nego prvi put, oslanjajući se na iskustvo koje mu je donijelo pobjedu. Ali kada je duša spašena, doveden je pred Lucifera, koji mu nanosi posebnu kaznu, različitu od njegovih drugih mučenja.

Ali to nije najveća patnja koju imaju. Najstrašnije pate kad vide videći javni čin vrline. Više pate od viđenja dobra nego od svih paklenih muka. Sve to zapovijeda Lucifer, koji je princ svih demona. Anđeo najvišeg zbora serafima, kojeg Bog nekako koristi da kazni demone i proklete.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI