U MEĐUGORJU JE SVE SPREMNO! Počinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“

foto: wikimedia

U ponedjeljak 1. kolovoza počinje 33. Međunarodni molitveni susret mladih „Mladifest“ u Međugorju. Svake godine ovdje se okuplja nekoliko desetaka tisuća mladih iz svijeta.

“Mladifest” je festival mladih na kojem je čak i prošlih godina, u vrijeme pandemije, sudjelovalo oko 50 tisuća mladih iz cijelog svijeta. I ove godine očekuje ih se toliko.

To je jedna moćna priča koja djeluje već 33 godine, potekla po nadahnuću jednog hodočasnika iz Engleske koji je ideju predložio tamošnjim franjevcima, a ubrzo po organizaciji 1. Mladifesta ispostavilo se da je riječ o Božjem djelu.

Naime, deseci tisuća mladih iz nekoliko desetaka zemalja diljem svijeta okupljeni oko Marije u ovim vremenima veličanstven su prizor gotovo neviđen u svijetu, a ovdje traje već 33 godine.

Svjedočanstva, molitve, pjesma, ispovijedi, golema milost, obraćenja, čudesa i nadnaravni mir koji povezuje svijet u srcu Isusa i Marije milost su koja se ponavlja iz godine u godinu.No, jedne godine u Međugorju za vrijeme ovog festivala dogodilo se nešto izvanredno. Danijel, koji je na Mladifestu bio s roditeljima se utopio >>> više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI