TKO JE SESTRA MAGDALENA OD KRIŽA? Za nju su mislili da je sveta, no sklopila je dogovor s vragom

Foto: Pixabay/Ilustracija

Za časnu sestru Magdalenu od Križa vjerovalo se da je sveta, no to je bio samo jedan slučaj lažnih mistika i vizionara. Franjevka je rođena u 15. stoljeću u Španjolskoj te je sklopila nedopušten pakt kako bi stekla slavu i moć.

Kako su nadnaravno i mistično na sličan način ujedinjeni, oni koji proučavaju nadnaravno u životima mistika Crkve neizbježno će naići na lažne mistike, vidioce, iscjelitelje itd., od kojih su neki iskreni, a drugi nisu.

Što se tiče iskrenih, prvo treba istaknuti da iako navodni vizionar može biti vrlo iskren, to ne znači da on/ona nije iskreno u zabludi. Bilo namjerno ili ne, povijest je pokazala da lažni mistici i vizionari svojim lažnim prijevarama mogu učiniti nevjerojatnu štetu vjernicima.

Za katolike je priča o sestri Magdaleni od Križa ozbiljan podsjetnik na opasnosti lažnih mistika. Njezin varljivi mistični život otkriva važnu lekciju koju nikada ne treba zaboraviti. Sestra Magdalena od Križa bila je redovnica franjevka rođena 1487. u Španjolskoj. U mladosti je tražila slavu i moć, pa je sklopila nedopušteni pakt s vragom, a kako su godine odmicale postala je redovnica, a potom je imala spektakularne i uvjerljive ekstaze, stigme, levitacije i proročanstva, a dokumentirano je da je čak mogla živjeti bez hrane. >>>>više na vjera.hr 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI