Promocija knjige o ozdravljenju od raka po Majci Božjoj Bistričkoj

Wikipedia

Knjigu ‘Od sna do života, od svjedočanstva do svjedočanstva’ koja je nakon pojavljivanja izazvala veliki interes kod publike i medija, autor će predstaviti u potpuno novom ozračju

Ono što se dogodilo mladom Bistričaninu, Mariju Benciju nevjerojatno je svjedočanstvo ozdravljenja po zagovoru Majke Božje Bistričke koja nas poziva da prihvatimo svoj križ s povjerenjem u Boga i tako dospijemo do smrti i uskrsnuća u život, po uzoru na samog Krista.

Ozdravljenje po zagovoru Majke Božje Bistričke

Za one koji nisu upoznati s pričom, Mario Benci je mladić iz Marije Bistrice koji je poznat u svojoj okolini kao radostan, uvijek nasmijan, pozitivan i smiješan dečko u čijoj prisutnosti je nemoguće biti tužan ili depresivan.

Kako sam u knjizi piše, uvijek je bio takav, a na poseban način oduvijek je volio kalvariju u Mariji Bistrici nazvavši to mjesto; najdražim mjestom u svetištu.

Često je tamo odlazio kroz cijeli svoj život, a da ni sam nije znao zašto. Molio je i svu snagu za život crpio iz bistričke kalvarije. Kako je napisao u knjizi, oduvijek je, prije svega što bi u životu činio, prvo zamolio za pomoć dragog Boga, Isusa Krista i naravno Majku Božju Bistričku. Kako mi je osobno rekao bio je osoba koju ste rijetko mogli vidjeti u crkvi, ali zato na bistričkoj kalvariji vrlo često.

Ovo je važno za njegovo svjedočanstvo, jer upravo na tom mjestu Mario je spoznao da je teško bolestan, i u snu i u stvarnosti. Naime, Mario je jedne večeri sanjao da ima rak na preponi, a ta spoznaja mu i u snu dolazi upravo na kalvariji. Od tada svaki odlazak na kalvariju za njega je poseban mističan doživljaj, a osjeća i stvarnu prisutnost neba i Majke Božje Bistričke. I prije službene dijagnoze Mario na kalvariji kroz gomilu suza postaje siguran da je njegov san istinit. Kad god bi došao na kalvariju neopisivo je plakao.Nakon sna u kojem mu je objavljeno da boluje od raka Mario odlazi liječniku kojem otvoreno govori: Sanjao sam da imam rak. Liječnik ga tada upućuje doma kao zdravog čovjeka jer po pretragama koje su obavili nije bilo znakova raka. No, nakon nekog vremena Mario ponovno odlazi istom liječniku, te mu govori: Sanjao sam da imam rak na preponi. Režite me uzmite komadić tkiva i vidjet ćete.

Liječnik šokiran njegovom odlučnošću, to i učini. Nalazi su stigli u petak, već u ponedjeljak je imao zakazanu hitnu operaciju, jer su nalazi pokazali da ima sarkom – zloćudan tumor od kojeg se u pravilu ne preživi. No, liječnik je tada izuzetno potresen Marijevom pričom i činjenicom da je objavu o raku dobio u snu čvrsto odlučio zajedno sa svim drugim liječnicima i osobljem učiniti sve da se Mariju produži život. Prognoze su bile crne, jako crne i nevjerojatno je čudo da je Mario Benci danas potpuno zdrav čovjek. Toliko čudo da je liječnik koji ga je pratio od sreće zaplakao na promociji Marijeve knjige priznavši da on kao liječnik nije mogao ozdraviti Marija, te da se tu dogodilo nešto posve drugo. Naime, Mario je naposljetku odbio i preventivnu kemoterapiju zaključivši da je posve zdrav.

O čemu se radi?

Naime, Mario Benci od kad zna za sebe ljubi bistričku kalvariju. Na kalvariji mu je objavljena bolest ali i kako svjedoči, nevjerojatna snaga Majke Božje Bistričke koja ga je vodila kroz svih 14 postaja njegove bolesti da bi naposljetku dobio novi život. Njegova snaga je bila izuzetna i gotovo nadnaravna vjera u pomoć dragog Boga, Isusa Krista i Majku Božju Bistričku. U knjizi Mario daje konkretne i nevjerojatne savjete za borbu s bolesti. Kažem nevjerojatne jer u Mariu se otkriva dubina vjere za koju je vidljivo da nije s ovoga svijeta. Jer u trenutku kad svi oko tebe, zbog crnih prognoza, zapravo čekaju tvoju smrt, slamaju se i što je posve normalno – tuguju, a ti joj prkosiš samo i isključivo vjerom, te naposljetku pobijediš – to je onda posve nadnaravno i jasno je da Marija nije vodila ljudska snaga, nego isključivo snaga neba, ili konkretnije – ruka Majke Božje Bistričke.

Knjigam o svjedočanstvu ozdravljenja i milosnog uslišanja pod okriljem Majke Božje Bistričke, autora Marija Bencija, mladog Bistričanina, objavljena je i svečano predstavljena u travnju ove godine u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici te je odmah osvojila mnoga srca.

‘Pomogne li ova knjiga – ovo svjedočanstvo, samo jednom bolesnom ili izgubljenom čovjeku, nekome tko se teško nosi sa svojim križem, od koga je netko digao ruke, izvršila je svoju misiju – a koju svi zajedno okupljeni možemo ispuniti. Naime, dragi ljudi, kupnjom ove knjige, pomažemo jedni drugima. Pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija. I zato, još jednom velika hvala svima koji su knjigu kupili, naručili ili to planiraju učiniti u budućem razdoblju. Kupnjom ove knjige nekome ćete vratiti nadu u život, nadu u malog čovjeka’, poručuje Mario.

Nova promocija

Knjigu ‘Od sna do života, od svjedočanstva do svjedočanstva’ koja je nakon samog pojavljivanja izazvala veliki interes kod publike i medija, u jednom novom, sasvim drugačijem ozračju predstavit će nam autor Mario Benci, suradnici i gosti. Večer promocije će se održati u nedjelju, 14. listopada 2018. s početkom u 19 sati u Kulturnom centru ‘Ivan Rabuzin’ u Novom Marofu, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa i gradonačelnika Siniše Jenkača.

Održat će se i projekcija kratkog dokumentarnog filma ‘Marijeve suze’. Film je snimljen u produkciji BiZé studija iz Zagreba, scenarij i režiju potpisuje Ivanka Bičak, snimanje i montažu Boris Zeljak, dok je glazbu producirao Branko Glavan. Program promocije svojim nastupom uveličat će i Klapa Bistrica. Ulaz je slobodan. Dobrodošli.

Nakon ove, promocija knjige održat će se 26. listopada u 18. sati u Domu kulture Ploče, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ploče, a tom prigodom na večeri promocije nastupit će Pučki pjevači ‘Stablina’. Ulaz je slobodan.

Knjiga ‘Od sna do života – od svjedočanstva do svjedočanstva’ objavljena je u vlastitoj naknadi; lektorica, urednica i recenzentica knjige je prof. Ivančica Tomorad, grafičke urednice knjige su Bernarda Cesar i Marija Juza, dok je organizatorica i voditeljica projekta promocije Ivanka Bičak.

O autoru:

Mario Benci je rođen u Zagrebu, 20. siječnja 1982. godine, od majke Đurđe i oca Branka. Odrastao je u skladnoj i siromašnoj obitelji, ali puna, vesela i zadovoljna srca. Osnovnu školu pohađao je u Mariji Bistrici. U tom svojem ranom životnom razdoblju doživljava prvi duhovni susret s Bogom u bistričkom svetištu. To iskustvo će kasnije imati veliki utjecaj na njegov pogled na život i svijet. Srednju školu je pohađao u Konjščini, ali ona nije na njemu ostavila značajniji trag. Nakon stjecanja stručne spreme i odsluženja vojnog roka slijede razdoblja zaposlenja i stjecanja radnog iskustva na raznim radnim mjestima. Živi u Mariji Bistrici.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI