SVEĆENIK U MEĐUGORJU VIDIO NEŠTO VELIČANSTVENO: ‘Kada se vratim u SAD, svojim ću župljanima poručiti da svakako posjete Međugorje’

Svećenik Juan Carlos Zapata, rođen u Kolumbiji, zaređen prije deset godina za svećenika u SAD-u gdje djeluje po brojnim župama, bivši direktor i sadašnji voditelj i suradnik Radio Marije, svoje iskustvo o Međugorju podijelio je za Glasnik Mira.

“Odavno sam imao želju doći u Međugorje za koje sam čuo od svojih kolega svećenika. A onda sam zamolio Gospodina da mi usliši molitvu i da me pošalje u Međugorje kada bude najpotrebnije. On je to i učinio.

Imam jako blizak odnos s Gospom. Često razgovaram s njom u svojoj sobi. Ona se smiješi i sretna je kada radim dobre stvari. Kada sam došao u Međugorje, otišao sam na Brdo ukazanja. Rekao sam Gospi: “Majko, ti si ovamo došla da me zaštitiš. Pokaži nam kako nas štitiš.” U tišini i meditaciji zamolio sam je da mi pokaže znak.


U tom trenutku sam pogledao u nebo i vidio zrake koje dolaze prema meni. Iza tih zraka na nebu se oblikovao Gospin plašt pokrivajući cijelo ovo područje. U središtu svega bilo je Gospino tijelo. To je bila tako snažna slika da sam od radosti zaplakao.

Bio je to znak da nas Gospodin štiti preko Marije. Vidim i osjećam to ovdje u Međugorju. Kada se vratim u SAD, svojim ću župljanima poručiti da svakako posjete Međugorje. Svojim župljanima i slušateljima Radio Marije reći ću da je Bog ovdje, da Marija svojim plaštem prekriva i štiti ovo mjesto.Kada sam došao u Međugorje, na stopalima sam imao dvije rane i one su mi stvarale probleme pri hodanju. Teško sam se uspinjao na Brdo ukazanja i na Križevac jer su rane postajale tvrđe i dublje. Ali, hvala Bogu, danas, dan prije mog povratka u SAD, rane su posve zacijelile. Bog je ponovno učinio čudo. Želio bih zahvaliti Gospodinu što mi je u Međugorju dao ne samo duhovno nego i tjelesno iskustvo.

On je jedini koji može sve i u svemu. A njegova je majka Marija kompas koji nas vodi prema njemu”, posvjedočio je svećenik koji se još osvrnuo na duhovne i obiteljske probleme američkog rekavši:

“Jedini put rješavanja problema je vratiti se Bogu, Boga staviti na prvo mjesto. Upravo o tome Gospa govori ovdje u Međugorju. Poziva nas da Boga stavimo na prvo mjesto”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI