STRAH VAS JE RUSKOG ZVECKANJA NUKLEARNIM ORUŽJEM? Zahvaljujući krunici isusovci su preživjeli pad atomske bombe na japanski grad!

Foto: Pixabay/Ilustracija

Prije sedamdeset i sedam godina, jedina ratna uporaba nuklearnog oružja dogodila se u napadu Sjedinjenih Država na Hirošimu 6. kolovoza i u napadu na Nagasaki 9. kolovoza.

U napadu na Hirošimu trenutno je poginulo oko 80.000 ljudi, a možda je uzrokovalo i oko 130.000 smrti, uglavnom civila. U napadu na lučki grad Nagasaki trenutno je ubijeno oko 40.000 ljudi i uništena trećina grada.

Četiri isusovca bila su u blizini epicentra napada na Hirošimu (samo osam blokova udaljeni), ali su preživjeli katastrofu, a radijacija koja je u nekoliko mjeseci usmrtila tisuće, na njih nije djelovala.

Isusovački svećenici Hugo LassalleHubert SchifferWilhelm Kleinsorge i Hubert Cieslik bili su u župnom dvoru crkve Gospe od Uznesenja, jedne od rijetkih građevina koje su preživjele eksploziju bombe.

Otac Cieslik zapisao je u svom dnevniku da su zadobili samo manje ozljede od razbijenih prozora – ali ništa od atomske energije koja je bila oslobođena.Liječnici koji su se nakon toga brinuli za njih upozorili su ih da će zračenje koje su primili izazvati ozbiljne ozljede, kao i bolest i preranu smrt.

Dijagnoza se nikada nije ostvarila. Nikada se nisu razvili nikakvi poremećaji na čudo liječnika i znanstvenika koji su ih pratili, a 1976. otac Schiffer prisustvovao je Euharistijskom kongresu u Philadelphiji i ispričao svoju priču. U trenutku eksplozije bili su u svojim sobama. Bila je toliko jaka da su redovnici poletjeli. Potvrdio je da su i on i ostali isusovci još uvijek živi i bez ikakvih bolesti. Pregledali su ih deseci liječnika oko 200 puta tijekom sljedećih godina, i shvatili a da u njihovim tijelima nije pronađen nikakav trag zračenja.

Četiri redovnika nisu ni sumnjala da su blagoslovljeni zaštitom od Boga i Blažene Djevice Marije. “Živjeli smo Fatimsku poruku i svaki dan smo molili krunicu”, objasnili su >>>više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI