STIGLE BESPRIJEKORNE CRVENE JUNICE! Proročansko iščekivanje trese Izrael: Obredne žrtve za hramsku ceremoniju uskoro postaju punoljetne, isčekuje se izgradnja trećeg hrama i dolazak ‘Mesije’

Foto: Screenshot

Prošlog rujna pet crvenih junica stiglo je u Izrael uz veliku pompu, jer neki Židovi i pogani vjeruju da su crvene junice ključni element koji vodi do izgradnje Trećeg židovskog hrama.

Junice su sada na sigurnom, nepoznatom mjestu u Izraelu. Planovi uključuju njihovo premještanje, uskoro, u centar za posjetitelje u Shilohu, gdje je Gospodinov šator nekoć stajao gotovo 400 godina.

Knjiga Brojeva objašnjava da se pepeo crvene junice koristi za pročišćavanje svećenika za njihovu službu u Hramu:

“Ovo je zakonska odredba što ju je Jahve naredio: Reci Izraelcima neka ti dovedu crvenu junicu, zdravu, na kojoj nema mane i na koju još nije stavljan jaram. A vi je predajte svećeniku Eleazaru. Neka se zatim izvede izvan tabora i zakolje pred njim. Svećenik Eleazar neka uzme njezine krvi na svoj prst pa njome poškropi sedam puta prema pročelju Šatora sastanka. Neka se onda junica spali na njegove oči; neka joj se spale: koža, meso, krv i nečist za pročišćenje grijeha” (Brojevi 19,1-5)

Ove crvene junice sada su stare između 1 i pol i 2 godine. Da bi ponovili ceremoniju spomenutu u Bibliji, moraju imati najmanje 3 godine. I unutar tog vremenskog raspona ne smiju imati mrlju ili bilo što što bi ih diskvalificiralo za ceremoniju, čak ni jednu bijelu ili crnu dlaku.Prema riječima onih koji rade na projektu, obred crvene junice treba obaviti na Maslinskoj gori, i to na mjestu koje bi gledalo izravno na mjesto gdje je stajao Hram. Zemljište istočno od Brda hrama, kupljeno prije 12 godina, zadovoljava oba ta standarda.

Rabin Yitshak Mamo posjeduje tu zemlju na Maslinskoj gori. Mamo s Uvne Yerusalim, skupinom koja čuva izraelsku povijest radi na obrazovanju budućih generacija. >>>više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI