PREKO 300 NEOBJAŠNJIVIH OZDRAVLJENJA U PLETERNICI: Reljefna slika koja plače pomaže vjernicima

foto: wikimedia

Hrvatska ima svetište Gospe od Suza

 

Svakog 31. kolovoza na blagdan Gospe od Suza u Pleternicu vjernici iz požeškog kraja i cijele Hrvatske dolaze slaviti blagdan Gospe od Suza zbog slike reljefne slike Gospe koja je 1953. plakala četiri dana iznad bračnog kreveta obitelji Ianusso u Siracusi na Siciliji.

Riječ je o čudu za kojeg je znanstvena analiza pokazala da je autentično, jer je Gospa plakala ljudskim suzama, a dva mjeseca kasnije liječnička komisija potvrdila je čak 300 neobjašnjivih ozdravljenja po ovim suzama i kipu. Ubrzo je svetište Gospe od Suza u Siracusi postalo poznato u čitavom svijetu.

U malom gradu Pleternici u požeškom kraju pak, velečasni Ljudevit Petrak, čuo je priču o čudesnoj slici i toliko ga se dojmila da je odmah 1955. održaoe prvu devetnicu Gospi od Suza, a posljednje večeri, 31. kolovoza, s upaljenim svijećama krenula je procesija…Od tada misne večeri Gospi od Suza svake godine okupljale su sve više vjernika, pa je sirakuški biskup je 1958. pleterničkoj župi darovao blagoslovljenu sliku Gospe od Suza i vatu kojom je dotaknut čudotvorni reljef, a pedeset godina nakon prve procesije Pleternica je proglašena i svetištem Gospe od Suza.

Godinu za godinom, sve veći broj vjernika iz svih dijelova Hrvatske počeo je dolaziti u Pleternicu, usprkos sustavnom sprječavanju ondašnjih vlasti. Vjera naroda i njegova ljubav prema Mariji učini su da ostaci razorene crkve postanu mjesto molitve, naviještanja Božje riječi, slavljenje svetih otajstava na kojem brojni hodočasnici postižu duhovno i tjelesno zdravlje po zagovoru Gospe od Suza.

O moćnom zazivu Gospi od Suza koju Isus daje za sve molitve i potrebe, ozdravljenje… čitajte na >>>vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI