POZNATI ŽIDOVSKI GLUMAC NAPRAVIO VELIKI KORAK I PRELAZI NA KATOLIČANSTVO: ‘Susreo sam Djevicu Mariju još kao dijete’

foto: wikimedia

Poznati židovski glumac i humorist Gad Elmaleh, omiljen u Francuskoj, najavio je svoje obraćenje na katoličku vjeru, proces u kojem je, kako kaže, presudnu ulogu odigrala Djevica Marija.

Elmaleh koji ima 51 godinu bio je partner Charlotte Casiraghi, kćeri princeze Caroline od Monaka, s kojom imaju sina Rafaela.

Njegovo obraćenje na katoličanstvo prikazano je u njegovom novom filmu, “Reste un peu,” (“Ostani malo”).

Židovski glumac, koji će prema pisanju španjolskog El Munda kad se krsti, uzeti ime Jean-Marie, studirao je teologiju u Parizu, a 2019. je u Londonu sudjelovao u mjuziklu o svetoj Bernadette Soubirous, vidjelici koja je vidjela Gospu Lurdsku.

Elmaleh je za francuski list Le Figaro rekao da je “Djevica Marija moja najljepša ljubav” i izrazio iznenađenje što u Francuskoj “velika većina katolika ne živi svoju vjeru otvoreno”.Sve je počelo tako da je još kao maleno dijete, ušao u crkvu i ugledao po prvi put sliku Majke Božje.

“To nije bila vizija, samo običan kip, ali bio sam skamenjen. Počeo sam plakati ujedno se i skrivati od straha da me ne otkrije moja obitelj, od straha od prokletstva i praznovjerja. Čuvao sam to tajnom cijelo djetinjstvo”, prisjetio se.>>>>više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI