PLJESKALI SU MU TE GA PUSTILI: Islamisti oteli redovnika, on ih je razoružao molitvom

Kao visok, mršav i crvenokos rođen i odrastao u Coloradu, 34-godišnji brat David Johnson definitivno se ističe u Siriji, gdje živi i radi u karmelićanskom samostanu sv. Jakova u gradu Qari.

Ondje je prvotno došao studirati arapski jezik, ali je odlučio ostati nakon što se zaljubio u tu zemlju te kada je osjetio Božji poziv da mu upravo ondje služi.

“Kada sam došao, nisam ni znao da postoje kršćani na Bliskom Istoku, a ima ih 2 milijuna”, rekao je brat David Johnson za CNA, a prenosi Churchpop. Ljubav koju je gajio prema Bogu spasila mu je život.


Na jednom molitvenom doručku u Denveru, brat Johnson posvjedočio je o događaju koji se zbio prije tri godine na Uskrsni ponedjeljak. Bio je na samostanskom tornju, kada je prijateljski počeo mahati islamističkim militantima koje je uočio u daljini u brdima. Kako navodi brat David, u Coloradu je uobičajeno da se tako pozdravlja. Militanti su odmah postali sumnjičavi te su skrenuli prema samostanu. Kada su stigli, tražili su osobu koja im je mahala te su, saznavši da je Amerikanac, oteli brata Davida, misleći da je uz to špijun. “Rekli su što on radi ovdje, vjerojatno se samo pretvara da je redovnik”, rekao je brat Johnson za CNA.

Njegova redovnička braća su odmah počela moliti. “Moja je zajednica, umjesto da paničari, odmah otišla u crkvu, počela moliti, slaviti misu”, rekao je nadodajući da je osjećao kako je u Božjim rukama. “Nisam se bojao.”U miru, čak i radostan, brat Johnson je počeo pjevati pjesme o Isusovom uskrsnuću svojim otmičarima na njihovom materinskom jeziku. Oni su bili zaprepašteni, ali je brat David uočio da su im srca omekšala.

“Rekli su da takvo što nikada nisu čuli te su me pitali može li još pjevati”, prisjetio se brat David. “Nastavio sam pjevati: Krist je ustao od mrtvih, svojom smrću pobijedio je smrt, i onima u grobovima podario život”.

Militanti su se počeli radosno smijati i pljeskati te su ubrzo odlučili da će ga vratiti u samostan, neozlijeđenog. No najprije su morali pokazati svojim prijateljima američkog brata koji pjeva. “Otvorili su vrata i rekli mi da pjevam pjesme o uskrsnuću pred mnoštvom vojnika i svi su pljeskali! Mislio sam da sanjam! Mislio sam da sam ušao u neku drukčiju stvarnost”, rekao je brat Johnson.

Iako je brat Johnson siguran da je njegovo znanje materinjeg jezika militanata pomoglo u brzom oslobođenju, rekao je da je uvjeren da su mu molitve njegove braće i ime Isusa u pjesmama koje je pjevao ono što mu je spasilo život. Zato je njegov savjet svima koji su zabrinuti za islamske teroriste na Bliskom istoku samo jedna riječ – molitva.

“Molite, molite, molite”, rekao je, “i svo svoje povjerenje predajte Njegovoj mudrosti.”

Njegovo svjedočanstvo na engleskom možete poslušati na linku:

Facebook Comments

Loading...
DIJELI