PAPA PUTUJE NA CIPAR I U GRČKU: Ponovno će ukazati na patnje migranata

Papa Franjo u četvrtak putuje u petodnevni posjet Cipru i Grčkoj kojim želi zbližiti odnose s Pravoslavnom Crkvom i upozoriti na patnje migranata.

Na Cipru će biti od 2. do 4. prosinca, a potom će dva dana provesti u Grčkoj. Obje zemlje su većinski pravoslavne, ali u njima žive i deseci tisuća katolika.

Na putovanju će održati desetak govora i imati niz sastanaka s političkim i vjerskim čelnicima, uključujući Jeronima II., poglavara Grčke pravoslavne Crkve.


Papa će 5. prosinca ponovno posjetiti otok Lezbos, važnu točku ulaska migranata u Europu, gdje je u travnju 2016. kada je Europa bila suočena s velikim valom migranata izrekao poznatu rečenicu: „Svi smo mi migranti”.

To je pitanje i danas aktualno, od nedavne pogibije migranata u La Mancheu do napete situacije na granici između Bjelorusije i Poljske, gdje su migranti koji se očajnički žele domoći Europe blokirani na hladnoći u teškim uvjetima.Papa bi trebao ponovno skrenuti pozornost svijeta na migracijsku krizu koju smatra „najgorom humanitarnom katastrofom od Drugog svjetskog rata”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI