PAPA FRANJO ZADIVLJEN POLJSKIM NARODOM: Zahvalio za dobrodošlicu kakvu su priredili milijunima ukrajinskih izbjeglica

Foto: Guliver/ALESSIA GIULIANI/CPP

Adam Mariusz Kwiatkowski, novi poljski veleposlanik pri Svetoj Stolici, predao je 5. rujna 2022. vjerodajnice papi Franji, objavio je isti dan Vatikanski tiskovni ured. Prema pisanju poljskog tiska, papa Franjo izrazio je zahvalnost poljskom narodu za dobrodošlicu ukrajinskim izbjeglicama, objavila je Vjera.hr.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. veljače više od pet milijuna Ukrajinaca ušlo je na poljski teritorij kako bi privremeno pobjegli od rata.

Papa Franjo je u nekoliko navrata zahvalio poljskom narodu na dobrodošlici. “Prvi ste podržali Ukrajinu otvorivši svoje granice, svoja srca i vrata svojih domova Ukrajincima koji bježe od rata”, rekao je tijekom opće audijencije nekoliko dana nakon ruske invazije.

Nakon audijencije kod Pape, novi veleposlanik je rekao da je Papa izrazio svoje divljenje stavom Poljaka.

“Sveti Otac izrazio je veliku zahvalnost cijeloj Poljskoj, svim našim građanima. Rekao je da s divljenjem gleda kako se Poljaci otvaraju prema teškoj situaciji naših susjeda, Ukrajinaca koji su morali napustiti svoje domove i pobjeći iz Ukrajine”, rekao je Adam Mariusz Kwiatkowski za poljski medij Stacja7.Dodao je: “Rekao je da ga se duboko dojmilo to što je toliko njih u Poljskoj, što su ovdje pronašli utočište i što u Poljskoj zapravo nema izbjegličkih kampova.”

Milijuni ljudi dakle našli su utočište u domovima Poljaka!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI