PANIKA U EUROPI! Teroristi prijete i papi Franji “Čeka vas krvavi Božić”

Talijanski mediji pišu da je pitanje dana kad će krenuti na Vatikan

Prijetnje terorističke Islamske države Vatikanu i papi Franji se nastavljaju. Sada posebno okrutna fotomontaža kruži islamističkim mrežama. Na njoj borac IS-a drži odrubljenu glavu pape Franje, piše dnevno.hr.

Nekoliko dana prije ISIL je objavio fotografiju uslikanu iz automobila koja gleda na crkvu svetog Petra u Vatikanu, u retrovizoru se vidi da je riječ o mučki ubijenoj osobi,  a na njoj je ispisana i  prijetnja: Krvavi Božić, samo čekajte…!

U samom Rimu značajno su povećane sigurnosne mjere posljednjih nekoliko tjedana jer su prijetnje uistinu zastrašujuće. ‘Samo je pitanje dana kad će se dogoditi upravo takav napad’, komentirao je zapovjednik švicarske garde.

‘Nevjernici, mi dolazimo u Rim’, sablasna je rečenica iz videa koji je prošle godine proširio strah diljem Europe a izrekao ju je rekao je islamski terorist u jednoj od niza prijetnji papi Franji i Vatikanu.

Znak pobjede ispred Bazilike Sv. Petra – ‘Prihvaćate Allaha?’Vatikanski stručnjak Filippo Di Giacomo u cijenjenim novinama La Repubblica napisao je članak pod naslovom: ‘Sve više jača islamska molitva oko Svetog Petra’, kojim je izvijestio o povećanju muslimana u Rimu i na ulicama oko Vatikana.

Di Giacomo je također izvijestio o sve češćim grupama muškaraca u orijentalnoj vrećastoj odjeći s bradama koji se fotografiraju pred Bazilikom Sv. Petra, i kako piše, s jedne strane, oni drže svoje smartphone, a s druge strane, oni čine znak pobjede rukama. ‘Gesta je to kojoj su potrebna tumačenja, prva misao u svakom slučaju nije ohrabrujuća.’

Također, Di Giacomo izvještava o sve češćoj uznemirujućoj pojavi u Vatikanu gdje uglavnom bradati muškaraca prilaze mještanima i turistima po trgovima oko i na Trgu svetog Petra s rečenicom: ‘Želite li Boga? Prihvatite Allaha!’

Nadalje izvještava kako muslimanima molitve kreću od devet ujutro pa mnogi hodaju s Kuranima i plakatima na kojima promoviraju islam i Allaha. Neki se čak mole u sjeni bazilike, neki po ulicama, parkovima, neki po azilima, a podsjećaju vlasti na nedostatak molitvenih soba koje mogu koristiti.

Vatikan u pripravnosti

Još početkom prošle godine voditelj vatikanskog odjela za sigurnost, Domenico Giani dao je intervju koji prenosi Reuters u kojem je izjavio kako je Vatikan u sustavnoj pripravnosti od napada islamske države, jer, kako je rekao ozbiljna prijetnja Vatikanu zaista postoji, iako, kako je tada rekao nisu još bili upoznati s konkretnim planovima napada na Vatikan ili na Svetog Oca. Intervju koji je dao Giani nastao je u ožujku nakon što su talijanski mediji bili obasuti videom koji prikazuje smaknuće 21 egipatskog kršćanina, nakon čega je jedan od ubojica uzviknuo: ‘Sigurnost je za vas križari nešto o čemu možete samo sanjati… Mi ćemo osvojiti Rim voljom Allahovom!’

Talijanski mediji pišu da Vatikanom vlada strah i drhtanje umjesto mira te da je to jedna nova dimenzija življenja na koju se tek trebamo naviknuti, što napominju, nikako nije lako ako se pored vas bradati muškarci slikaju sa znakom pobjede ili pak zastavom ISIL-a u rukama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI