OVO JE ALARMANTNO: Bivši luciferijanac postao svećenik, upozorio na jednu jako opasno pojavu u Crkvi

foto: flickr

S osam godina ušao je u svijet magije a zbog čudesnog zahvata postao je svećenik i upozorava na prikriveni okultizam čak i unutar Crkve.

Otac Jean-Christophe Thibault je od svog obraćenja podigao svijest o štetnosti okultnih i ezoterijskih praksi koje su sve raširenije u svim sferama društva.

Svijet okultizma ima nekoliko tajni za oca Jean-Christophea Thibauta, koji se u svojoj mučnoj mladosti bavio njime i istraživao sve njegove različite aspekte. Ovaj francuski svećenik iz biskupije Metz u sjeveroistočnoj Francuskoj počeo je komunicirati s duhovima pomoću njihala u dobi od 8 godina i pridružio se luciferijanskim redovima — pokretu koji se razlikuje od sotonizma, a koji štuje lik Lucifera ne kao vraga, već kao osloboditelja ili “donositelja svjetla” — još kao tinejdžer.

Bio je potreban, kako pripovijeda, munjeviti upad Duha Svetoga u njegov život da ga izbavi iz ovog svijeta tame, koji mu je dušu držao zatočenom tolike godine. Otac Thibaut se upravo na tu sliku mentalnog zatvora poziva u svojoj posljednjoj knjizi, La Prison des Esprits (Zatvor duhova), koju je napisao u suradnji s Olivierom Jolyjem, bivšim magijskim medijem koji je također prešao na katoličanstvo.Dvojica autora oslanjaju se na svoja iskustva kako bi upozorili što više ljudi na duboke opasnosti naizgled bezopasnih, ali opasnih postupaka, koji imaju tendenciju da postanu rašireni među osobama koje ništa ne sumnjaju, uključujući i unutar Crkve. Baš impresivno svjedočanstvo i upozorenje na okultizam među katolicima pročitajte na vjera.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI