OSCAROVAC DENZEL WASHINGTON KOMENTIRAO NASILJE WILLA SMITHA: ‘Budi oprezan jer tada vrag dolazi po tebe’

foto: flickr

Svi koji pregledavaju ovih dana vijesti nisu mogli izbjeći čuti da se na dodjeli Oscara dogodio šamar. Sada već zloglasni trenutak kada je Will Smith izašao na pozornicu i udario komičara Chrisa Rocka, voditelja događaja, zbog bezosjećajnih komentara o Jadi Pinkett-Smith koja boluje od alopoceije, podjelio je svijet.

Neki ljudi ističu činjenicu da je glumac s pravom branio čast svoje žene, rekavši da je Rock otišao predaleko ismijavajući Pinkett-Smith. Neki su se pitali je li cijela stvar izrežirana, dok su drugi bili zgroženi Smithovim nasilnim odgovorom na bezosjećajnu šalu.

Ipak, od svih mišljenja koja se brzo formiraju, postoji jedan glas koji je imao smisla, a došao je od holivudske legende, Denzela Washingtona. Nakon svoje ljutite reakcije, Smith je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u Kralju Richardu. I dok je incident s Rockom zasigurno maknuo sjaj, Smith je u svom govoru o prihvaćanju objasnio kako je Washington odvojio trenutak da ga posavjetuje i smiri nakon incidenta. Uz riječi vjere i mudrosti glumac veteran je podijelio sljedeće:

To je kratak savjet sa snažnim utjecajem. Samo zato što ste uspješni u životu, ne znači da vrag ne zaustavlja svoj rad. Zapravo, to bi moglo biti vrijeme kada ste u najvećem iskušenju. Ovaj sirovi trenutak u uobičajeno glamuroznoj večeri podsjeća nas da ove holivudske zvijezde, koje neki obožavaju kao heroje, imaju svoje ranjivosti i svoje slabosti.

Incident sigurno nije bio lijep i pokvario je krunu Smithove karijere. Bez sumnje, pamtit će se godinama. Ono što je još više nesretno je broj videozapisa i memova koji su već u opticaju i koje će Smithovi mladi obožavatelji vidjeti — njihov junak javno napada drugog muškarca.Nažalost, s velikom slavom dolazi i razina odgovornosti da uvijek budeš najbolji što možeš i da se boriš protiv tog đavla koji je neumoljiv u svojim potezima. Ali to vrijedi i za sve nas: nikada ne bismo trebali sjediti i misliti da sve imamo pod kontrolom. Moramo budno podsjetiti i pobrinuti se da u svojim krugovima utjecaja djelujemo onako kako bi Krist htio da se ponašamo.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI