Održan četvrti susret Temeljne formacije animatora

U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u subotu, 8. svibnja, održan je četvrti susret Temeljne formacije animatora Zagrebačke nadbiskupije. Na susretu je sudjelovalo dvadesetero sudionika, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.
Tema ovoga susreta bile su Vještine i sposobnosti animatora za rad u grupi. Cilj susreta bio je upoznati mlade sa strukturom i dinamikom svake grupe, približiti im uloge koje je moguće preuzeti u raznim grupama i posvijestiti im kako ponekad nesvjesno drugima pristupamo s predrasudama.

Susret je započeo molitvom, nakon koje je uslijedio uvod u program. Prijepodnevni dio bio je ispunjem predavanjima o Teoriji male grupe Dinamici grupe. Nakon ručka animatori su sudjelovali u raznim vježbama grupne dinamike, a potom i u dvjema praktičnim radionicama o dinamici grupe.

Četvrti jednodnevni susret završio je euharistijskim slavljem koje je predvodio vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije.


Idući susret na temu Duhovna dimenzija animatora, koji je ujedno i posljednji prije Opće specijalizacije animatora, održat će se 12. lipnja., navodi Zagrebačka nadbiskupija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI