OD POČETKA KRŠĆANSTVA ISUS SE PREDSTAVLJAO ČUDIMA: Njegova je prisutnost u posvećenim hostijama

Pixabay

Od početka kršćanstva, Isus se osobno predstavljao čudima kako bi potvrdio svoje postojanje, svoje božanstvo i svoju stvarnu prisutnost u posvećenim hostijama. Crkva drži da zaređeni svećenik po apostolskoj liniji čini Isusa Krista stvarno prisutnim u kruhu i vinu, kada obavlja svoju posvetu na svetoj misi.

Ta se transsupstancijacija ne može vidjeti fizičkim očima i zato neki sumnjaju da će se dogoditi i uzimaju je samo kao simbol.

Zato je Gospodin proizveo stotine čudesa, da pokaže da je to tako, da je On stvarno prisutan u posvećenoj hostiji na oltarima svih crkava svijeta.

Neki su znanstveno proučeni jer su ostavili trajne tragove neobjašnjive znanosti i šokantne za svijet.

Kao u slučaju hostija koje krvare, gdje je otkriveno da je tekućina koju su prezentirali ljudska krv, tip ab+ i dio tkiva srčanog mišića.Dok su druga euharistijska čuda nadnaravni događaji koji su se događali s hostijama. U nekim slučajevima bilo je nadnaravnih pojavljivanja likova unutar posvećene hostije. A unutar tih euharistijskih čudesa, koja ne ostavljaju trajni trag, nalaze se ona koja pokazuju sliku Djeteta Isusa.

Poznati su slučajevi, poput euharistijskog čuda iz trećeg stoljeća u egipatskoj pustinji, u kojem je redovnik sumnjao u transupstancijaciju, a jednom, kad je svećenik podigao euharistijski kruh, vidjeli su anđela s mačem kako izlijeva krv djeteta u kaležu.

Drugo je euharistijsko čudo u Moncadi, u Španjolskoj, koje se dogodilo 1392. godine kada su svećenika mučile sumnje je li njegovo svećeničko ređenje valjano jer ga je zaredio biskup koji je izvijestio protupapu Klementa VII.

Zatim se na Božić 1392. godine dogodilo da je petogodišnja kći plemkinje Agnes odbila izaći iz crkve jer se htjela igrati s djetetom koje je svećenik držao u rukama za vrijeme posvećenja.  >>> više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI