NAPAO PAPU FRANJU! Pravoslavni svećenik mu je vikao: ‘Ti si heretik, pokaj se’

Foto: Screenshot/Youtube/Dailymail

Stariji grčki pravoslavni svećenik vikao je “Papa, ti si heretik, pokaj se”, tri puta, dok je papa Franjo ulazio u pravoslavnu arhiepiskopiju u subotu u Ateni.

Želio se progurati do njega, ali policija je intervenirala te ga odvela. Pritom je pravoslavni svećenik pao, došlo je do naguravanja, a policija ga je podigla.

Na snimci se vidi kako muškarac, koji je bio odjeven u crni ogrtač, crni šešir i dugu bijelu bradu, izvikuje riječi na grčkom ispred zgrade prije nego što ga je policija odvela.


Svjedoci su rekli da je vikao dovoljno glasno da papa čuje metež i riječi koje mu je rekao. Dodatna snimka prikazuje borbu svećenika dok ga odvode, koji kasnije ponovno govori da je Papa heretik. “Papa je neprihvatljiv u Grčkoj. Trebao bi se pokajati”, dodao je ortodoksni svećenik.

Prosvjed je uslijedio nakon protesta grčkog pravoslavnog mitropolita Andreasa iz Konitse, koji je u studenom napisao pismo Svetoj sinodi Crkve Grčke kako bi izrazio prigovor na posjetu pape Franje, nazivajući Papu “heretikom Vatikana” i obećavajući bojkot ovog događaja. Mitropolit Andreas požalio se zbog “dolaska herezijarha Franje Bergoglia u pravoslavnu Grčku”, dodajući da će njegova prisutnost “samo naštetiti crkvi”. Katolička crkva i pravoslavci podijeljeni su od 1054. godine nakon Velikog raskola.Facebook Comments

Loading...
DIJELI