NAKON ŠTO JE POLJUBIO PAPU FRANJU SVJEDOČI O ČUDU! Nisam mogao hodati ni govoriti, a onda..

wikimedia

Čovjek je poljubio Svetog Oca u čelo te ga zagrlio. Papa se nasmiješio. Njegovo je ime Philippe Naudin, glumac koji je kao dijete patio od teškog meningitisa. Naudin je nakon posjeta papi Franji ispričao svoju priču te rekao da je ovo drugi put da je susreo Papu te da je oba puta papa Franjo od njega tražio blagoslov.

Njegovo je svjedočanstvo predivno i obilazi svijet.

‘Deset dana nakon rođenja dobio sam meningitis i bio sam oduzet. Sljedećih sedam godina proveo sam u bolnici. Nisam mogao pomaknuti ni ruke ni noge i nisam mogao govoriti. U ljeto 1978. majka me odvela u Lourdes sa željom da isprosi čudo od Djevice Marije. Bio sam tada u invalidskim kolicima. Imao sam sedam godina i nisam znao što čudo jest.

Samo sam razmišljao o tome da će mi Djevica Marija dati neki dar. Ispred pećine u Lourdesu čuo sam jasne riječi u svojem srcu: ‘Ja ću ti dati dva dara!’ Sjećam se da sam tada pomislio: Možda će mi dati slatkiše i kolače.

To nije bilo to! Tada mi je rekla: ‘Ti ćeš ustati i hodati, a onda i progovoriti te ćeš svima govoriti o tome što sam učinila za tebe!’ Noć prije nego smo otišli iz Lourdesa tijekom noći pitao sam sestru da me odvede na toalet. Tada sam prvi put u životu ustao iz kolica. Dok smo sjeli u vlak izgovorio sam svoju prvu riječ u životu: Mama!U narednom vremenu hodao sam i govorio svakim danom sve bolje i bolje. Liječnici u klinici Clermont-Ferrand komentirali su da ne razumiju što se događa’, ispričao je.

Danas Naudin svima svjedoči što mu je Djevica Marija učinila, baš kao što mu je prorekla dok je imao samo sedam godina.

Slava i hvala Gospodinu!

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI