NADBISKUP PARIZA HODOČASTIO JE U MEĐUGORJE PA PORUČIO: ‘Kristovo kraljevstvo je vaše srce’

Iako i ove jeseni pandemija u tjeskobi i strahu drži ljude okovane diljem svijeta, a broj slučajeva se povećava iz dana u dan, nadbiskup Pariza u Francuskoj odlučio je svoju nadbiskupiju povesti u Međugorje, što je iznenadilo i medije u Francuskoj, posebno, s obzirom na izbor svetišta, jer kako piše La Croix ukazanja u Međugorju još nisu službeno priznata.

Ipak nadbiskup je poveo 55  francuskih katolika na jednotjedno hodočašće u Međugorje. Hodočašće od 24. do 29. listopada prvi je takav vjerski izlet u organizaciji Nadbiskupije Pariza budući otkako je papa Franjo 2019. odlučio da katolici mogu posjetiti svetište.

Pariški nadbiskup mons. Michel Aupetit  26. listopada je u Međugorju predslavio svetu misu. Koncelebriralo mu je 39 svećenika. Aupetit je govorio o kraljevstvu Božjem.


”Gospodin nam govori o kraljevstvu Božjem. Ali gdje On kraljuje? Za nas kraljevstvo uvijek dogovara nekom teritoriju. Židovi imaju obećanu zemlju. Muslimani, kad su negdje u većini oni govore o ‘islamskoj zemlji’. Gdje se nalazi teritorij na kojem Isus kraljuje? Ima nas dakle dvije milijarde kršćana, a ne znamo gdje se nalazi Kristovo kraljevstvo? Zato što Kristovo kraljevstvo nije neki teritorij. Kristovo kraljevstvo je vaše srce i ako u njemu ima samo malo ljubavi budite sigurni da ga Bog dolazi ispuniti svojom ljubavi i onda će to zrno ljubavi narasti, kao gorušičino zrno koje postaje najveće stablo u vrtu. Gospina poruka u Međugorju kaže ‘mir, mir, mir’, nema nasilja nema osvajanja, nema krvi”, kazao je mons. Aupetit.

”Ako pustimo Isusa u naše srce, to može promijeniti cijeli naš život, kao što Gospa kaže kad nas poziva na obraćanje. Kad Isus uđe u neko srce, on mijenja naš pogled na Boga i na druge. Umjesto da gledamo sve što ne valja kod naše braće i sestara, gledajmo ih kao što ih vidi Isus i znajmo se diviti onome što je kod njih lijepo. Čak i naš posao je preobražen. Kad metete kuću, ako gledate u metlu ili u prašinu, vi ćete očajavati prije nego što i počnete, ali ako mislite na ljude koji će doći u vašu kuću, koji će biti sretni što su dostojno primljeni, posao će vam biti lagan”, kazao je nadbiskup Aupetit, dodajući kako je kraljevstvo Božje u vašem srcu, a da su vrata našega srca ljubav.Nadbiskup Aupetit na kraju je sve pozvao na ljubav.

”Znamo da smo sposobni ljubiti, ljubimo svog bračnog partnera, svoje prijatelje, svoju djecu, roditelje… Ali ta ljubav je uvijek ograničena, jer Isus nam kaže ako ljubite one koji vas ljube nema u tome ništa posebno. Naša ljubav, kad naiđe na neki otpor, brzo se iscrpi. Ali suprotno tome, kad primimo božansku ljubav, kao što to Isus od nas traži kad kaže:

‘Ljubite jedni druge kao što sam ja ljubio vas’, takva ljubav, pa makar bila i maleno zrno, bezgranično raste po Božjoj mjeri”, riječi su kojima je svoju homiliju na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju zaključio pariški nadbiskup mons. Michel Aupetit, izvijestio je radio-medjugorje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI