MOĆNA MOLITVA IVANA PAVLA II: Posvetio je cijeli svijet Božjem Milosrđu

Wikimedia commons

Moćnom molitvom je 17. kolovoza 2002 godine, prije točno 20 godina, sveti Papa Ivan Pavao II posvetio čitav svijet Božjem Milosrđu, u Svetištu Božjega milosrđa u Łagiewnikima u Krakovu.

Čudesna, mistična povezanost Ivana Pavla II s Božjim milosrđem

Sveti papa Ivan Pavao II. rekao je marijanskim ocima: “Budite apostoli Božjeg milosrđa pod majčninim vodstvom, Marije pune ljubavi”.

I u svom naučavanju i u osobnom životu sveti papa Ivan Pavao II. nastojao je živjeti i naučavati poruku Božjeg milosrđa. Kao veliki papa milosrđa napisao je encikliku o Božjem milosrđu: “Poruka Božjeg milosrđa uvijek mi je bila bliska i draga… koju sam ponio sa sobom na Petrovu Stolicu i koja na neki način tvori sliku ovog Papinstva”.

U svojim spisima i homilijama opisao je Božje milosrđe kao odgovor na probleme svijeta i poruku trećeg tisućljeća. Proglasio je blaženom i svetom sestru Mariju Faustinu Kowalsku, časnu sestru povezanu s porukom, i to je učinio u Rimu, a ne u Poljskoj kako bi naglasio da je Božje milosrđe za cijeli svijet. A onda se dogodio zapanjujući znak i očitovanje Božjeg milosrđa na samom papi…  >>>>više na vjera.hrFacebook Comments

Loading...
DIJELI