JIM CAVEIZEL PROGOVORIO ŠTO MU JE POMOGLO TIJEKOM SNIMANJA PASIJE: ‘Dvije su rečenice vidioca iz Međugorja koje su me pogodile’

Ovaj intervju s Jimom Caviezelom, glumcem koji je u suradnji s Mel Gibsonom ekranizirao jednu od najpoznatijih uloga Isusa u povijesti filma, vodio je fra Mario Knezović za Radio “Mir Međugorje”.

Jim njemu otkriva svoj poseban odnos s Blaženom Majkom i kako je Međugorje promijenilo sve u njegovu životu te kako su ga blagoslovi Međugorja pripremili za ulogu Isusa u mukama Kristovim.

“Za Međugorje sam prvi put čuo prije mnogo godina, ali to nije bilo u središtu mog života. Zatim je moja žena otišla u posjet Međugorju, a nakon toga me zamolila da se upoznam s Ivanom Dragičevićem, jednim od vidioca. Sreo sam se s Ivanom u Irskoj nekoliko puta dok sam tamo snimao film. I tijekom naših posjeta svjedočio sam jednom njegovom ukazanju. U tom sam trenutku osjetio fizičku prisutnost.


Nakon toga, Ivan mi je rekao dvije stvari koje su me zaista pogodile: “Jim, čovjek uvijek nađe vremena za ono što voli” i “Razlog zašto čovjek nema vremena za Boga je taj što ne voli Boga”.

Zatim mi je pričao o molitvi od srca. To mi je postalo kao početak misije – uvijek se moliti od srca. Međugorje me naučilo molitvi. Molim se za mir u svijetu, molim se za svoju obitelj i molim da me Bog nastavi tjerati da ga slijedim, da budem bolji katolik i dobar muž. Molim se da budemo otvoreni kamo god nas Marija vodi, te da na svim mjestima gdje idemo i ljudima koje susrećemo po svijetu prenesemo te poruke, govori Jim i objašnjava kako ga je Međugorje pripremilo za ulogu Isusa.U pripremama za film sam koristio sve ono što me je Međugorje naučilo. Tijekom snimanja, Mel Gibson i ja išli smo svaki dan na misu zajedno. Nekoliko dana nisam mogao ići na misu, ali primao sam euharistiju. Negdje na putu, čuo sam da će Papa svaki dan ići na ispovijed, pa sam pomislio da bih se trebao što češće i ja ispovijedati. Ispovijed je kroz Međugorje postala središte u mom životu. Nisam želio da Lucifer, sotona, ima ikakvu kontrolu nad izvedbom u filmu. Kao što znamo uvijek imamo grijehe propusta.

Moj grijeh propusta je što ne volim dovoljno. Dakle, ispovijed je bila priprema za euharistiju i spremnost za ljubav.

Vidiocu Ivan dao mi je komadić pravog križa. Ovo sam cijelo vrijeme držao u sebi. Napravili su mi poseban džep u odjeći za to. Tijekom snimanja svaki dan su me svi mogli vidjeti s krunicom u rukama,” svjedoči Jim što donekle objašnjava zašto je Pasija toliko snažna i autentična.

Na pitanje fra Marija, kako bismo trebali donijeti Gospine poruke u današnji svijet, kako možemo otvoriti ljudska srca za Božju riječ?, Jim je rekao:

“Kroz vlastiti život. Nije to ono što govorimo već ono što radimo. Posvećujem svoj rad Njenom Sinu, sve što radim posvećujem Njenom Sinu. Molim Mariju da vodi mene i moju karijeru. Možete obratiti ljude samo živeći svoj život. Vjerujem da je ovaj film Marija snimila za svog Sina. Budući da ga je izradila, neprijatelj će ga uvijek napadati. U SAD-u je ovaj film pod velikim nadzorom zbog istine koju donosi. Živeći istinu, također ćete biti progonjeni, neprijatelj će vas napasti, ali nemojte se bojati, Naš Gospodar će vam poslati pomoć i dati vam snagu. I vi ćete naslijediti to nebo.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI