Isus je apostolima dao ove znakove koji ukazuju na kraj svijeta: ‘Tada će vas predati na muke’

Foto: Pixabay / Ilustracija

U Evanđelju po Mateju, Isus zapisano daje svojim apostolima razne znakove koji ukazuju na kraj svijeta. Isus je odgovarao na izravno pitanje koje su mu postavili njegovi apostoli, piše Vjera.hr.

Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu došli i rekli: “Reci nam, kada će se to dogoditi i kakav će biti znak tvoga dolaska i svršetka svijeta?” Zatim nastavlja navesti sljedeće znakove koje je svaka generacija kršćana promatrala i vidjela tijekom posljednjih 2000. godina.

Značaj molitve: ‘Moramo moliti Gospodina da rastemo u vjeri i da nam da svoga Duha Svetoga’

Važno je napomenuti da Isus također kaže: ‘A onoga dana i onoga časa ne zna nitko, ni anđeli na nebu, nego samo Otac’. (Matej 24:36).Nitko ne zna kada će se to dogoditi, ali…

Nitko ljudski zaista ne zna kada će Isus ponovno doći, jer je svojim apostolima rekao da nitko, pa čak ni anđeli, ne znaju kada će se to dogoditi.

Lažni mesija: “Pazite da vas nitko ne zavede. Jer mnogi će doći u moje ime govoreći: ‘Ja sam Krist’ i mnoge će zavesti.” (Matej 24:4-5).

Ratovi: “I čut ćete ratove i glasove o ratovima; ali se nemojte prestrašiti; jer to se mora dogoditi, ali kraj još nije. Jer će ustati narod na narod i kraljevstvo na kraljevstvo.” (Matej 24:6-7)

Glad i potresi: “I bit će gladi i potresa na raznim mjestima: sve to je samo početak patnji.” (Matej 24:7-8).

foto: needpix/javna domena

‘Tada će nevolja biti velika’

Proganjanja: “Tada će vas predati na muke i ubit će vas; i bit ćete omraženi po svim narodima zbog moga imena. I tada će mnogi otpasti, i izdat će jedan drugoga, i mrzit će jedan drugoga. I ustati će mnogi lažni proroci i zavesti mnoge.” (Matej 24:9-11).

Nevolja: “Kad dakle vidite na mjestu svetome gnusobu opustošenja, o kojoj je govorio prorok Daniel – tko čita, neka razumije! -Tada neka ljudi u Judeji bježe u gore! Tko bude na krovu, neka ne silazi, da uzme sobom još što iz kuće! Tko bude u polju, neka se ne vraća kući, da uzme haljinu svoju! Teško trudnima i dojiljama u one dane. Molite se, da ne padne bijeg vas u zimu ili u subotu! Tada će biti nevolja velika, kakva nije bila od postanja svijeta do sada, niti će biti.” (Matej 24:15-21)

Pomrčina sunca: “Istog časa poslije tjeskobe onih dana sunce će se potamniti, i mjesec neće dati svoje svjetlo, i zvijezde će pasti s neba, i sile će se nebeske uzdrmati. (Matej 24:29)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI