EVANGELIZACIJA U MAĐARA: Hrvatski misionar progovorio o zajedničkoj molitvi Orbanove vlade

Wikimedia commons

Nakon pobjede na nedjeljnim izborima, mađarski premijer Viktor Orban u svom je govoru spomenuo Boga. Otkriva se i kako započinje jutro njegove vlade.

“Dragi prijatelji ovo nije vrijeme pametovanja, to je večer sreće. Dajmo slobodu našim osjećajima… pobijedili smo 2010., 2014., kada su nas izazvali, 2018. kada su se ujedinili protiv nas prvi put, i 2022. kada su se svi ujedinili protiv nas. Neka se zapitaju kako. Ako ne nađu odgovor, treba pitati dragoga Boga kako smo ostvarili najveći rezultat ikad? Badava im razne zakulisne igre, ipak srce pobjeđuje. To je pobjeda mađarskog srca” rekao je Viktor Orban predsjednik stranke Fidesz, a koji je odnio pobjedu u Mađarskoj po četvrti put unatoč tome što, čini se, Orbanova politika udara gdje god stigne, a sve u obrani mađarskih interesa.

Orban je neprestano na meti kritičara i neprestano mora nositi terete prijetnji Europske unije kojoj i sam pripada, ali čiju agendu samo djelomično prihvaća. Tako je nedavno izazvao pravi kaos u Europi jer je odlučio iz mađarskih odgojnih ustanova ukloniti LGBTQ agendu u potpunosti, a ni u ratu koji vodi Rusija protiv Ukrajine nije svojim postupcima zadovoljio europske lidere. Ali, Orbana kao da uopće nije briga za to. Njegova Vlada Mađarsku je preporodila. Čim je došao na vlast 2010. Mađarska je prije vremena otplatila cjelokupan dug MMF-a čime su kao narod postali slobodni bez mogućnosti da ih se ucjenjuje.

Nadalje, prisilili banke da na sebe preuzmu problem duga u švicarcima, smanjeni su porezi, inflacija i nezaposlenost. Mađarska je država koja je povukla najviše novca od svih zemalja iz europskih fondova, a istovremeno zabranila europsku politiku migracija. Podignute su naknade za rodilje, i uveden cijeli niz mjera za mlade roditelje zbog čega je stopa pobačaja u značajnom padu, a zasnivanje obitelji i rađanje djece potpuno in, što se i po plodovima sukobi s realnim stanjem Europe koja izumire. Nije niti čudo da je Orban u kratkom roku postao omiljen u mađarskom narodu. Mađarska zapravo djeluje kao čudo unutar Europske unije, jer Orban i njegova Vlada uistinu imaju mnogo neprijatelja a unatoč tome i svim zloslutnim predviđanjima – oni opet pobjeđuju. Orban u svom govoru napominje: “Treba pitati Boga kako”.To je Vjera u Isusa Krista. Vjera koju ova Vlada svjedoči i svojim djelima, a ne samo riječima kako se to čini u mnogim europskim zemljama gdje političari izabiru politiku ropstva i ucjene umjesto slobode u Kristu bez obzira na sve pa i pogrde svijeta, koje mađarska Vlada strpljivo podnosi dok od svog naroda stvara zdravu naciju, svjesnu temeljnih moralnih vrijednosti. Tu činjenicu potvrdio je Mijo Barada, poznati hrvatski katolički evangelizator i misionar u emisiji Agape radiopostaje Mir Međugorje.

Naime, u izvrsnom intervjuu od prije nekoliko godina, Mijo Barada koji 200 dana u godini provodi putujući po svijetu i naviještajući oslobođenje u Isusu Kristu, pa tako i po Mađarskoj gdje redovno održava brojne seminare, rekao je kako je bio u posjeti mađarskoj vladi Viktora Orbana,  te napomenuo da je riječ o vladi koja svako jutro zajedno moli zaštitnu molitvu sv. Mihaelu, što nam mnogo govori o duhovnoj svjesnosti mađarske vlade, a što je moguće i tajna pobjede i zapanjujućih plodova kojim Orban uredno šokira svijet.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI