ČUDO U MEKSIKU: Biskup na koljenima molio za oprost

foto: wikimedia/screenshot YT/ MÉDICO HISTORIADOR

U oproštajnoj gesti od Gospe San Juan de los Lagosa i njegove sada već bivše biskupije, biskup Jorge Alberto Cavazos  28. lipnja je na koljenima prošao od prednjeg dijela biskupijske bazilike do oltara gdje se čuva njezina čudotvorna slika moleći Gospu za oprost.

Tako prelijep  prizor u našoj Crkvi, svojstven je brojnim hodočasnicima ali nažalost ne i biskupima koje rijetko možemo vidjeti tako velike u svojoj malenosti. Biskup Cavazos  je to učinio sam, gotovo u praznom svetištu.

Cavazos je šest godina bio na čelu biskupije San Juan de los Lagos, a nedavno je imenovan nadbiskupom San Luis Potosija, naslijedivši nadbiskupa Jesúsa Carlosa Cabrera Romera, koji je prošle godine navršio 75 godina, dob u kojoj svi biskupi moraju podnijeti ostavku Svetom Ocu.

Cavazos je postavljen za nadbiskupa San Luis Potosíja 1. srpnja.

Čudotvorna slika Djevice San Juan de los Lagos čuva se u katedrali bazilici San Juan de los Lagos, drugom najposjećenijem marijanskom svetištu u Meksiku.Prema povijesti, Gospa, kako je prikazuje slika, učinila je nekoliko čuda tijekom stoljeća.

Prvo i najveće čudo dogodilo se 1623. godine kada je kip iz sakristije, gdje je zbog lošeg stanja bio pohranjen 80 godina, iznesen i postavljen na prsa mrtve djevojke koja je ubijena tijekom akrobatske izvedbe. Djevojčica se odmah vratila u život, neozlijeđena, odnosno i prostrjelna rana je čudesno nestala. .

Dr. povijesti Everardo Lópeza Padille, koji je zadužen za Povijesni arhiv katedrale, rekao je da je biskup, „kada se opraštao od naše Blažene Majke, htio to učiniti baš poput hodočasnika: na njegovim koljenima.”

“Ušao je na prednja vrata katedrale i prešao gotovo 60 metara na koljenima s očima uprtim u voljenu Djevicu od San Juana, ‘la Cihualpilli’,” što na lokalnom jeziku znači “Velika Gospa”.

Kada je posjetio San Juan de los Lagos 8. svibnja 1990., papa Ivan Pavao II nazvao je sliku “onom koja je vraćena u život (iz zaborava u sakristiji) i  onom koja vraća život,” djevojčici, Djevicom Uskrsnuća.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI