BOMBA IZ VATIKANA: Papa podržao pravo na legalizaciju istospolnog partnerstva!

Papa Franjo u novom filmu objavljenom u srijedu kaže da homoseksualci trebaju biti zaštićeni legalizacijom građanskog partnerstva, što dosad najjasnije izrečena potpora pravima homoseksualaca bilo kojega pape, javlja Reuters.

“Homoseksualne osobe imaju pravo biti u obitelji. Oni su Božja djeca i imaju pravo na obitelj. Nitko se zbog toga ne smije izbaciti ili ogorčiti”, kaže u dokumentarnom filmu “Francesco”, redatelja Evgenija Afineevskog, nominiranog za Oskara.

“Ono što moramo stvoriti je zakon o građanskom partnerstvu. Tako su zakonski pokriveni. Zauzeo sam se za to”, rekao je.

Čini se da se papa referirao na vrijeme dok je bio nadbiskup u Buenos Airesu i protivio se zakonodavstvu kojim se odobravaju istospolni brakovi, ali je istodobno podržao neku vrstu pravne zaštite prava homoseksualnih parova.

Papa je u dijelu filma govorio o Andrei Ruberi, homoseksualcu koji je sa svojim partnerom usvojio troje djece.Rubera u filmu kaže da je išao na jutarnju misu u Vatikanu i papi paedao pismo objašnjavajući svoju situaciju. Rekao je papi da on i njegov partner žele djecu odgajati kao katolike u lokalnoj župi, ali nije znao kako će ih primiti. Rubera je rekao da ga je papa nazvao nekoliko dana poslije, rekavši mu da ga je dirnulo pismo i pozivajući par da uvede svoju djecu u župu, ali da bude spreman na protivljenje.

U filmu se vidi kako Rubera predaje pismo papi. Kaže da su on i njegov partner prihvatili papin savjet te da su sretni što su to učinili.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI