BLAGOSLOVOM PROTIV MRŽNJE I PROKLETSTVA: S povjerenjem u Boga, blagoslivljajmo ljude koji nam žele zlo

Dusko Mirkovic/PIXSELL

Jeste li se ikad zapitali zašto vam se u životu neprekidno događaju loše stvari? Možda je nad vama prokletstvo, a da to i ne znate. Zbog prokletstva mnogi ne žive normalno, a potrebno je samo ovo učiniti, piše portal Dnevno.

Pokojni karizmatik Tomislav Ivančić rekao je kako se mnogi susreću s ovim problemom.

“No, hvala Gospodinu, imamo rješenje, kojemu nas je naučio Isus. Ono je sigurno i čudesno djelotvorno a tako jednostavno! Želiš obratiti one koji te proklinju i mrze?


Isus nas uči da je sigurno sredstvo protiv svih vrsta proklinjanja i prokletstva – blagoslov. Nitko nas ne može svezati zlim silama bilo koje vrste i u bilo kojem predjelu naše duše ili tijela dok blagoslivljamo. Želimo li obratiti one koji nas proklinju i mrze, počnimo mirno, iz srca, uporno blagoslivljati baš te ljude.

Blagoslivljajmo sve u njima i oko njih, pa će pucati okovi njihove mržnje, osvete, jala i proklinjanja. S povjerenjem da je Bog jači i da on uvijek pobjeđuje, s mirom i trijeznošću, glasno i u srcu, s ponekom gestom, blagoslivljajmo ih. Tako će Božja sila kroz nas ulaziti u njihove prostore i tjerati zlo koje ih drži u ropstvu mržnje. To izgleda slično kao kad gasimo požar: lijevamo vodu i bacamo na njega zemlju, doklegod se ne ugasi. Ili slično kao da udaramo bijesnu zvijer koja nas je napala, dok je ne vidimo mrtvu pred svojim nogama”, rekao je profesor Tomislav Ivančić.Fra Petar Ljubičić iznio je i jedan primjer blagoslova koji slama prokletstvo iz života.

“Zbog prokletstva nije jedna majka L. nije mogla roditi muško dijete jer je njeno dijete bilo pod teškim prokletstvom. Župnik je nad njom izmolio molitve otklinjanja i blagoslovio je. Nakon nekoliko mjeseci začela je muško dijete. No stalno se plašila da će ga pobaciti, jer se tako događalo s nekoliko prethodne muške djece. Župnik ju je poučio da ne misli na to zlo, nego da blagoslivlja Boga i svoje dijete. Čineći tako, ona je uspjela u sebi pobijediti strah, oprostiti onima koji su je proklinjali, i s radošću očekivati novorođenče. Zaista, rodila je prvo muško dijete”, rekao je fra Petar Ljubičić.

Slava Gospodinu

Facebook Comments

Loading...
DIJELI