BLAGDAN PRESVETOG TROJSTVA Gospa čovječanstvu otkriva misterij: ‘Samo ovako milost dolazi do vas‘!

foto: flickr

Blagdanom Presvetoga Trojstva ispovijedamo vjeru u jednoga Boga i tri božanske osobe – Oca i Sina i Duha Svetoga. To je najdublja tajna naše vjere, tajna intimnoga Božjeg života. Svojim umom to često ne možemo dokučiti ni shvatiti, ali svećeniku don Stefanu Gobbiju Djevica Marija otkriva taj misterij Trojstva i objašnjava na koji je način povezano s nama i s Njom, posrednicom milosti.

Ovo je njezina poruka svećeniku preko kojeg je Gospa osnovala Svećenički marijanski pokret, a koji broji stotine tisuće svećenika i laika svijeta, a sve po razgovorima s Marijom u srcu koje je ovaj svećenik primao:

“Ljubljeni sinovi, Posrednica sam milosti. Milost je sam život Božji koji se u vama priopćuje. Ona se rađa u krilu Očevu, a zaslužili ste ju po Riječi koja je u mojem djevičanskom krilu postala čovjekom da biste vi sudjelovali u samom božjem životu, i zato se On darovao kao otkupnina za vas, postajući tako jedinim posrednikom između Boga i čitavog čovječanstva.

Iz krila Očeva, milost, da bi stigla do vas, mora proći preko božanskog Srca Sina koji vam se priopćava u svojem Duhu ljubavi. Kao što zraka svjetla, što prolazi kroz prozor uzima njegov oblik, boju i crtež, tako i božanska milost, zaslužena od Isusa, može doći do vas samo preko njega i zato ona u vama proizvodi njegovu vlastitu sliku i sve više vas suobličuje prema njegovoj vlastitoj Osobi.

Božanski život može vam doći samo u Isusovu liku, i koliko više On raste u vama, toliko ste sličniji njemu, tako da zaista možete rasti kao njegova mala braća.Preko milosti Otac vam se sve više priopćava, Sin vas čini sličnijim sebi, Duh Sveti vas preobražava, ostvarujući vezu života s Presvetim Trojstvom, koja postaje sve jača i djelotvornija. U dušama koje su u milosti prisutno je samo Presveto Trojstvo koje ondje boravi. >>>više na vjera.hr

Facebook Comments

Loading...
DIJELI