ZVIŽDAČICA I SAVJETNICA IVICE PULJKA OBJAVILA PRIOPĆENJE: Evo što je napisala

Foto: Marin Tironi/Pixsell

Zviždačica i savjetnica bivšeg splitskog gradonačelnika Ivice Puljka, Maja Đerek objavila je priopćenje u kojem navodi kako “neće tolerirati političke pritiske i podmetanja te da će dati svoj maksimum kako bi projekt zbog kojeg je angažirana bio realiziran u dogovorenom roku”.

Evo što je napisala:

“Prije dva tjedna Grad Split me angažirao na period od godinu dana vezano za hvalevrijedan projekt izrade registra gradske imovine, a koji bi bio prvi registar takve vrste u Hrvatskoj. Time bi se znatno povećala transparentnost u upravljanju gradskom imovinom, eliminirala bi se pogodovanja, nelegalni podzakupi te u konačnici spriječilo prelijevanje golemih financijskih sredstava Grada Splita u džepove privilegiranih pojedinaca.

Radeći u Banovini u proteklom periodu, imala sam priliku osobno se uvjeriti u iznimno teško i zapušteno stanje upravljanja gradskom imovinom. Nažalost, takva je situacija već godinama i problemi su se nagomilali. Takvim je nemarom prema vlastitoj i dragocjenoj imovini Grad Split izgubio milijune kuna, a koji su se mogli privesti svojoj pravoj svrsi – poboljšanju uvjeta za život svih građana – za vrtiće i škole, domove zdravlja i socijalne ustanove, javni prijevoz.

Iako je u međuvremenu došlo do ostavke gradonačelnika Puljka , kao stručna i nestranačka osoba imam veliku želju i elan da se konačno pokrene transparentno upravljanje gradskom imovinom, da se ne gubi dragocjeno vrijeme za pokretanje registra te da se nastavi sa započetim radom.



Međutim, želim naglasiti da kao stručna osoba nemam namjeru tolerirati političke pritiske, podmetanja i opstrukciju projekta s bilo čije strane. Ako do toga dođe, sama ću se povući iz projekta te ću javnost obavijestiti o svim detaljima. Za razliku od drugih ugovora o djelu koji su još aktivni, a neki su sklopljeni i za vrijeme bivših gradskih uprava, moj ugovor je sklopljen na rok od godine dana s jasno određenim ciljem koji će se iskazati u vidljivoj i mjerljivoj financijskoj dobiti za grad i građane.

Zahvaljujem velikom broju Splićana i Splićanki koji su mi pružili podršku da se prekine dugogodišnja praksa pogodovanja pojedincima te ću, ako mi se to u novim okolnostima omogući, dati svoj stručni maksimum da projekt bude realiziran u dogovorenom roku i na dobrobit grada Splita i njegovih građana”, napisala je Đerek u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI