ZVIŽDAČICA ĐEREK PODIŽE KAZNENU PRIJAVU? ‘Moraju se sankcionirati odgovorni za štetu od čak 333 milijuna kuna u slučaju Petrokemija’

Foto: Hina/ Dario GRZELJ

Zviždačica Maja Đerek i njezina udruga Razvoj podižu kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba u CERP-u, pravnom slijedniku Fonda za privatizaciju, zaduženom za brigu o dionicama u vlasništvu države, doznaje N1.

Kako ističu u Razvoju “moraju se sankcionirati odgovorni za štetu od čak 333 milijuna kuna u slučaju Petrokemija”.

CERP se nije pojavio na skupštini Petrokemije d.d., na kojoj je kao manjinski dioničar imao mogućnost zatražiti pravičnu naknadu zbog povlačenja sa Zagrebačke burze i to u iznosu od 333 milijuna kuna. Dva mjeseca kasnije, te iste dionice pokušao je prodati preko oglasa za 25 milijuna kuna manje, ali na taj se oglas nitko nije javio.

Podsjetimo, CERP je tvrdio da nisu bili u mogućnosti otići na skupštinu jer prije toga nije dogovoren stav na Upravnom vijeću. On im je bio potreban jer se radi o odluci koja je “teška” više od milijun kuna, a sjednicu nisu mogli održati jer je predsjednik Vijeća, Darko Horvat, prije toga bio uhićen.

No, prema Zakonu o upravljanju državnom imovinom ističe se da “ministre mogu u slučaju spriječenosti zamjenjivati državni tajnici iz resornog ministarstva”.



To se ipak nije dogodilo.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI