Županija smanjuje plaće svima i uplaćuje 100 000 kuna za obnovu crkvenih objekata

Foto: Cropix

Županijske vlasti u Koprivnici odlučile su zbog krize uzrokovane epidemijom koronavirusa smanjiti plaće deset posto svima, a županu i zamjenicima 15 posto.

Smanjenje će biti najmanje tri mjeseca, a kasnije će se vidjeti učinci krize. Mjere za ublažavanje velike krize predstavio je u srijedu župan Darko Koren sa suradnicima.

“Gradu Zagrebu kao pomoć dat ćemo 100.000 kuna, nisu to velika sredstva, ali to je simbolika. Predložit ćemo da to bude upućeno u jednu od zagrebačkih bolnica gdje odlaze mnogi naši stanovnici.

Također, dajemo 100.000 kuna za obnovu crkvenih objekata. Naša ideja je da to bude Crkva sv. Marka u Zagrebu, imamo mi svojeg Svetog Marka Križevčanina”, prenosi ePodravina županove riječi.

Ukinuti su božićnica, uskrsnica i regres. Nema naknada članovima Županijske skupštine, a političke stranke ostale su bez 50 posto iznosa koji im se isplaćivao iz proračuna.



Županija osniva i fond od četiri milijuna kuna za pomoć gospodarstvu koje je najpogođenije krizom. Tim novcem financirat će se najvećim dijelom beskamatni krediti za male poduzetnike i obrtnike, piše Danica.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI