ZRĆE VIDJELI KAO POSLOVNU PRILIKU: ‘Pala’ su petorica stranaca koja su preprodavala drogu

Pixabay

Četvero britanskih i jedan češki državljanin uhićena su u Novalji jer su u nekoliko slučajeva bili zatečeni s različitim vrstama droge koju su namjeravali preprodati.

Jednomjesečni zatvor određen je trojici Britanaca. Četvrti Britanac i Čeh imaju obvezu redovnog javljanja policiji te su im oduzeti dokumenti.

Kod dvojice dvadesetogodišnjih Britanaca pronađeno je 48 najlonskih paketića u kojima se nalazilo 5,67 grama marihuane, 5,62 grama kokaina, 12,29 grama ketamina i 65 tableta ecstasyja, priopćila je PU ličko-senjska.

U pretrazi prostorija koje su koristili pronađeno je još 24,43 grama marihuane, 46,36 grama kokaina, 1,14 grama ketamina, dvije digitalne vage, 0,57 grama hašiša, tableta ecstasy i novac za koji se sumnja da potječe od preprodaje droge, dodaje policija.

Nakon uhićenja, Županijski sud u Zadru odredio im je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje Hina, a prenosi Jutarnji list.



U istražnom je zatvoru i Britanac (21) zatečen s 32 najlonska paketića s ukupno 54,98 grama ketamina i 30 tableta ecstasyja.

Droga je pronađena i kod 37-godišnjeg Britanca i to 33 komada tableta ecstasyja i 0,5 grama droge MDMA. Njemu sudac istrage nije odredio istražni zatvor, već je dobio zabranu napuštanja boravišta u Novalji, privremeno su mu oduzete putne isprave i ima obvezu redovitog javljanja policiji.

Za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama odgovarat će i 24-godišnji češki državljanin koji je zatečen s 12 fragmenata tableta ecstasy, a naknadno je izručio policijskim službenicima još 29 fragmenata. On ima zabranu napuštanja Hrvatske i obavezu svakodnevnog javljanja u policijsku postaju u Zadru. I njemu su privremeno oduzete putne isprave.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI