ZNATE LI ŠTO JE ‘OBAMACARE’? Biden i Obama prvi put zajedno u Bijeloj kući

President Barack Obama and Vice President Joe Biden laugh together in the Oval Office, 1/22/09. 1062_05_L_-474-Foto: Guliverimage

Dvoje američkih predsjednika, jedan bivši Barack Obama i jedan sadašnji Joe Biden ponovno su se susreli u Bijeloj kući. Obama je došao u Bijelu kuću prvi put nakon 2017. godine kako bi propagirao prednosti zakona o zdravstvenoj skrbi, usvojenog dok je on bio na dužnosti. Ujedno je pružio podršku prijatelju i nekadašnjem potpredsjedniku, aktualnom predsjedniku Bidenu.

Srdačno su se susreli i razmijenili nekoliko šala prisjećajući se vremena kada je Obama bio predsjednik, a njegov zamjenik.

“Lijepo je ponovno biti u Bijeloj kući”, rekao je Obama. Naime, on nije tamo dolazio otkako je na predsjedničkom mjestu bio Donald Trump.

Obama je podsjetio na brojne prednosti zakona o dostupnoj zdravstvenoj skrbi, čije je usvajanje opisao kao “veliki trenutak” svojega mandata.

“Ako možeš milijunima ljudi zdravstveno osiguranje i bolju skrb učiniti dostupnima, to je, citirajmo slavnoga Amerikanca, prilično… velika stvar”, istaknuo je Obama.Referirao se na Bidenov komentar koji su mikrofoni slučajno uhvatili kada je zakon potpisan.

Biden se našalio da oni i Obama za ručkom nisu znali koji bi gdje trebao sjediti, te je pohvalio bivšega predsjednika za njegovo vodstvo u provedbi zakona o zdravstvenoj skrbi.

“Zakon je svakako nazivan, ali naziv Obamacare je najprikladniji”, naglasio je Biden.

Inače, iz Bijele kuće je objavljeno da će izmjene zakona stotinama tisuća obitelji donijeti uštedu od nekoliko stotina dolara mjesečno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI