ZNATE LI KOLIKO ZARAĐUJE BORIS MILOŠEVIĆ? Podatak od kojeg će vam ‘stati mozak’

Foto: Pixsell

Nakon Predsjedništva SDSS-a predsjednik te stranke Milorad Pupovac rekao je kako je donesena odluka da njihov zastupnik Boris Milošević postane novi potpredsjednik Vlade.

“Predstavništvo SDSS-a donijelo je odluku tko će biti predstavnik nacionalnih manjina tko će biti naš predstavnik Vlade na poziciji potpredsjednika. To će biti Boris Milošević”, najavio je Pupovac pritom novu akviziciju svojega mladog kolege koji je i kao saborski zastupnik imao plaću nešto veću od 16 tisuća kuna neto. Miloševićeva supruga radi u Srpskoj pravoslavnoj općoj gimnaziji Kantakuzina Katarina Branković te godišnje uprihodi oko 68 tisuća kuna neto. Bračni par Milošević vlasnik je stana od 70 kvadrata u Granešini, koji su platili od plaće, ali i uz pomoć kredita. Kredit u Zagrebačkoj banci od 78 tisuća kuna podignuli su 2017. Podsjetimo, ovo nije prvi put da Hrvatska dobiva potpredsjednika iz manjinskih redova, u vladi Ive Sanadera tu je poziciju obnašao SDSS-ov Slobodan Uzelac, a da nova pozicija za mladog Miloševića ipak nosi moć i određenu dozu odgovornosti potvrdila je na društvenim mrežama bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Potpredsjednik za društvene djelatnosti i ljudska prava Vlade RH nadređen je ministrima zdravstva, obrazovanja, znanosti, kulture, informiranja, mirovinskog sustava, rada, socijale, sporta”, napisala je Jadranka Kosor na Twitteru kako bi objasnila ulogu koju će Milošević u Plenkovićevoj vladi imati, objasnivši da je će voditi koordinaciju na kojoj moraju biti prisutni ministri.

“Bez njegovog odobrenja zakon npr. ne može proći koordinaciju. Što ne prođe koordinaciju, ne može na sjednicu Vlade.”, objasnila je Kosor.

Hoće li takve ovlasti Milošević koristiti zapravo ovisi o Miloševiću samome. “‘Uzelac je u mojoj vladi nekoliko puta glasao protiv mojih prijedloga, tj. prijedloga ostalih ministara. Ministri koji su glasali protiv prijedloga Andreja Plenkovića ‘odletjeli’ su iz Vlade’”, pojasnila je Kosor.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI