ZNATE LI KOJI HRVATSKI POLITIČAR IMA NAJVIŠE DJECE? Premijer je i tu drugačiji od drugih

Uz to što često progovaraju o demografiji, hrvatski političari i sami dopirnose demografskoj slici Hrvatske, tako je primjerice malena Mila Plenković. drugo dijete premijera Andreja Plenkovića, a ujedno i prvo dijete Banskih dvora.

Naime, ni jedan predsjednik Vlade do sada na ovako visokoj poziciji na kakvoj se Plenković nalazi u mandatu nije postao roditelj, što zapravo i ne čudi, budući da su svi Plenkovićevi prethodnici uglavnom bili starije životne dobi.

Kada je riječ o premijerima s najviše djece tada treba spomenuti Tihomira Oreškovića, premijera s najkraćim stažem, ali i oca dvojice sinova i dviju kćeri.

Djeca (bivših) predsjednika daleko od očiju javnosti

Bivša premijerka Jadranka Kosor ima jednog sina, a bivši predsjednik Stipe Mesić dvije kćeri. Josip Manolić i Hrvoje Šarinić očevima su postajali tri puta, dok je Franjo Gregurić otac sina i kćeri, baš kao i Nikica Valentić. Iz četiri braka Zlatko Mateša ima dvoje djece, a pokojni premijer Ivica Račan bio je otac dvaju sinova. Sanaderove kćeri Bruna i Petra dobro su poznate hrvatskoj javnosti, dok predsjednik Milanović svoju dvojicu sinova drži podalje od javnosti, baš kao što je predsjednik Ivo Josipović od naslovnica i medija nastojao sačuvati svoju kćerku Lanu.



Sin bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u medijima se rijetko pojavljuje, no zato je njena kćerka Katarina u medijima bila prisutna i tijekom odlaska na Harvard, ali i kao uspješna klizačica. Gordan Jandroković otac je troje djece baš kao i Mostov Božo Petrov, dok se Miroslav Škoro rado hvali sa svojih dvoje nasljednika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI